18 juni Open huis 102,5 jaar Mariaschool

In 2020 bestond de St. Mariaschool honderd jaar. Een commissie bereidde een grootse viering voor, maar corona stak een spaak in het wiel. Geen feest!
Ook vorig jaar kon van een vreugdevol open huis geen sprake zijn. Maar nu kan het gelukkig wel. Zaterdag 18 Juni is het zo ver. Dan zal het in het oude schoolgebouw aan de A. Verherentstraat een drukte van belang zijn. Zowel in de ateliers van de kunstenaars als in de studio van RTV Heemskerk. Maar ook in het ‘Historisch Huis’ van de Historische Kring Heemskerk en in Café Lokaal.
Van al deze ruimten zullen de deuren van 11.00 tot 17.00 uur wijd open staan, zodat iedereen die dat wil er een kijkje kan nemen. En, wie weet, herinneringen ophalen.
Ook in de gangen zal het een en ander te zien zijn. Beneden een kleine fototentoonstelling van de HKH, boven werken van de kunstenaars.
Als het weer meewerkt, zal het natuurlijk goed toeven zijn op het terras van Café Lokaal. RTV Heemskerk zal dan in en om het gebouw met bezoekers praten over (hun herinneringen aan) de Mariaschool. De uitzending van Heemskerk FM zal tussen elf en vijf helemaal draaien om het eeuwfeest van de school.
De festiviteiten worden om 11.00 uur geopend door wethouder Aad Schoorl.
Om half twaalf is er een optreden van zangkoor Dolorosa en om half twee treedt het Ampzing Genootschap op. Een en ander vindt bij goed weer buiten plaats, bij minder goed weer in Café Lokaal. De interviews zullen in dat geval ook binnen worden afgenomen, bij RTV Heemskerk. Maar al mocht het slecht weer zijn, het feest gaat dit jaar wel degelijk door!
Stapt u gerust eens binnen tussen 11.00 en 17.00 uur.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search