“Kent u ze nog?”

Paulus Baars, een van de kunstenaars met een atelier in de voormalige Mariaschool, woont sinds 1963 in Heemskerk. In een boek­je over zijn geboorteplaats Zaandam kwam hij onlangs een foto tegen uit 1925, van een groep Zaandamse mili­tairen. Uit het bijschrift bleek dat er ook twee Heemskerkers op staan. Alle namen van de Zaandammers werden ge­noemd, maar wie de twee Heemskerkers waren, was onbekend.

Paulus en de Historische Kring Heemskerk (ook geves­tigd in de Mariaschool) vragen zich af of iemand de namen kent van de twee Heemskerk-se soldaten. De ene staat tweede van rechts, naast de man in het fraaie uni­form, de andere zit helemaal rechts, onder de soldaat met pijp en boven de liggende Zaandammer.

Eventuele reacties graag via het hieronder aan te roepen formulier

Onze vorige vraag naar het ‘kunstwerk’ met de vissen in de Broekpolder leerde dat het een speelobject betrof, ooit geschonken door de rabobank.

Vul alstublieft uw gegevens in en daaronder een kort bericht. We zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

PS: Vergeet niet na invulling op de “verzendbalk” te klikken.

Verder zijn wij op zoek naar klassenfoto’s of foto’s van andere groepen mensen uit Heemskerk. Neem contact op via dit formulier als u ons van dit soort foto’s kunt voorzien, het liefst met vermelding van namen. Wij nemen ze graag in ontvangst.

Mail naar HKH

U bent altijd welkom om ons een mail te sturen

Niet leesbaar? Verander code captcha txt

Typ uw zoekterm en klik 'Enter' om te zoeken