Zoekresultaat:    Baltus, C.W.A.   (in veld: Auteur(s))

1. Artikelnummer: 1997041625
Titel                  : Het katholieke jeugdwerk
Auteur(s)         : Baltus, C.W.A.; Mars, H.P.   --   Rubriek(en) : Kerken en religie; Verenigingen, gezelschappen
In 1958 kreeg de nog jonge kapelaan Mars (geb. 1930) de taak het in de parochie ontbrekende vrije jeugdwerk voor meisjes van acht tot en met zestien jaar op te zetten. Dit artikel gaat over het jeugdwerk in de parochie Heemskerk en de bijzondere betekenis van de pastorale zorg voor de opgroeiende jeugd in de jaren vijftig tot en met zeventig.
In de Zevensprong werd een zeer levendig jeugdwerk opgezet met o.a. een jeugdorkest, een teenager orkest, handenarbeidclub, wandelclub, kabouterclub, filmmiddagen voor de jeugd op zondag. Het hoogtepunt voor de volwassenen was de jaarlijkse levende Kerststal.

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 2 september 2018