Zoekresultaat:    Beentjes, Tiny   (in veld: Auteur(s))

1. Artikelnummer: 2016041214
Titel                  : Muzikale Krieken
Auteur(s)         : Beentjes, Tiny   --   Rubriek(en) : Bewoners, beroep, biografie
Hoe muzikaal je vroeger ook was, door de verzuiling mocht je niet bij een andere muziekverenging dan van je eigen geloofsstroming. Dat heeft Piet Beentjes geweten. Omdat hij niet bij de Sint Caecilia mocht kocht hij uit eigen zak een aantal instrumenten en richtte een harmonieorkest op. Dat werd hem niet in dank afgenomen. Het was zelfs zo erg dat de pastoor in de kerk riep geen spullen meer bij Piet te kopen. Dat heeft dramatische gevolgen. Piet gaat failliet, de fanfare moet stoppen en het gezin gaat er bijna aan onderdoor. Maar Piet zou geen Piet zijn als hij daardoor niet weer nieuwe uitdagingen zag en doorging.

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 22 april 2021