Zoekresultaat:    Boer, de, Piet   (in veld: Auteur(s))

1. Artikelnummer: 1991042528
Titel                  : Paul Visser, drogist en begrafenisondernemer
Levensverhaal van de oprichter van de drogisterijketen Visser

2. Artikelnummer: 1991111720
Titel                  : Henk Kluft, bollenkweker
Auteur(s)         : Hoogewerf, Marjo; Boer, de, Piet   --   Rubriek(en) : Bewoners, beroep, biografie
Leven en werken van Henk Kluft (Heemskerk 1914) en verdere familie.

3. Artikelnummer: 1992040912
Titel                  : Juffrouw Kranendonk
Auteur(s)         : Boer, de, Piet; Hoogewerf, Marjo   --   Rubriek(en) : Bewoners, beroep, biografie; Onderwijs en scholen
Een kwart eeuw (1949-1974), Juffrouw Kranendonk als Kleuterleidster op verschillende scholen.

4. Artikelnummer: 1992112226
Titel                  : Uit de jeugd van een negentigjarige
Het levensverhaal van Arie Smit (1902....), zijn jeugd op de Vlotter, later bij het Huldtoneel, daarna gewoond aan de Oosterstreng. Als een van de eerste Heemskerkers werkte hij al voor de oorlog bij de toenmalige Hoogovens.

5. Artikelnummer: 1993042126
Titel                  : Een hervormde boerin uit Vlaardingen)
Over het leven van Corrie van Pelt uit Vlaardingen die op 19-jarige leeftijd in 1934 verhuisde naar Heemskerk, trouwde met Tinus Wentink en woonde o.a. in het koetshuis van Kasteel Marquette en op de boerderij Heemshof aan de Oosterweg.

6. Artikelnummer: 2003113396
Titel                  : Boerderijen in Heemskerk
Auteur(s)         : Diemeer Azn, Piet; Schoen, Jaap; Stavenuiter, Go; Termes, Piet; Tuijn, Aad;Wijk, van, G.J.; Hoogewerf, Marjo; Boer, de, Piet; Gooijer, Piet; Zevenhuizen, E.J.A.   --   Rubriek(en) : Agrarisch leven
Aflevering 30 van de Heemskring kwam ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van de HKH uit als het 'Boerderijenboek'. In het voorwoord schrijft toenmalig burgemeester Bernt Schneiders over de noeste arbeid waarmee de boeren en hun gezinnen die tussen 1900 en 2000 de getoonde boerderijen bewoonden, te maken hadden.
Gezien de omvang van het boekwerk kan het in dit kader niet volledig worden getoond. Het boek is in het Historisch Huis in te zien tijdens openingsuren van de HKH.
Wel getoond worden de inhoudsopgave en de index. Zie ook artikel 2002041924 over het Jaar van de Boerderij.

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 20 februari 2019