Zoekresultaat:    Bruins, Kees   (in veld: Auteur(s))

1. Artikelnummer: 1997040110
Titel                  : Fort bij Veldhuis: honderd jaar
Auteur(s)         : Bruins, Kees; Vries Ezn, de, A.J.   --   Rubriek(en) : Oorlog en vrede; Vaderlandse geschiedenis
Over nut en noodzaak van de nieuwe waterlinie, de Stelling van Amsterdam. In een straal van twintig kilometer rond de hoofdstad werd tussen 1880 en 1914 over een lengte van 135 kilometer een heel stelsel van verdedigingswerken aangelegd. Het Fort bij Veldhuis was daarvan onderdeel.

2. Artikelnummer: 2001114546
Titel                  : De stranding van de Cyrille Dannheels
Auteur(s)         : Bruins, Kees   --   Rubriek(en) : Duinen, strand
Veel Heemskerkers herinneren zich nog de stranding van de Wan Chung op 13 november 1972 nabij kilometerpaal 47 op het strand tussen Bakkum en Heemskerkerstrand. Velen weten niet dat op diezelfde plaats al eens eerder, namelijk in 1931, een stranding voorgevallen is. De bedoelde plaats is ongeveer 5 kilometer benoorden het dorp Wijk aan Zee. Het navolgende verhaal over die stranding werd destijds uit de mond van een schelpenvisser opgetekend.

3. Artikelnummer: 2016111116
Titel                  : De Zuidermaatweg als inundatiesxheiding en de inundatieduiker in de Uitgeester en Heemskerker broekpolder
Auteur(s)         : Bruins, Kees   --   Rubriek(en) : Oorlog en vrede
Water als verdedigingsmiddel tegen vijandige aanvallen op de hoofdstad. Krayenhoff bedacht een systeem waarbij delen van de polder onder water konden worden gezet waarbij een ingenieus netwerk van sluizen, schutten en dijken werd aangelegd zodat in mum van tijd een ondoordringbare barrière kon worden gecreëerd.

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 1 maart 2022