Zoekresultaat:    Driessen, Bert   (in veld: Auteur(s))

1. Artikelnummer: 2017041821
Titel                  : Een monument verbindt Oegstgeest met Heemskerk
Auteur(s)         : Driessen, Bert   --   Rubriek(en) : Gebouwen en monumenten; Duinen, strand
In 2017 was het 150 jaar geleden dat er het Huldtoneel door D.TH. Gevers van Endegeest en zijn vrouw M.J. Deutz van Assendelft werd onthuld. Een voetstuk waarop van oorsprong een naald stond. Tijdens de sloop van buitenplaats 'Abtspoel' werd de naald overgeplaatst naar de tuin van zijn eigen kasteel in Oegstgeest en het voetstuk is gebruikt voor monument. D.TH. Gevers vervulde belangrijke posten. Een van die posten was het cultiveren van het duingebied met al doel verstuiving te voorkomen. Daartoe maakte hij een studiereis naar Franrijk om het duingebied aldaar te bestuderen. Eenmaal terug schrijft hij een lijvig rapport waarmee hij de wedstrijd wint. Hij mag zijn ideeŽn uitvoeren in opdracht van Koning Willem I.

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 1 maart 2022