Zoekresultaat:    Hin, H.G.   (in veld: Auteur(s))

1. Artikelnummer: 1989040101
Titel                  : Een kring voor iedereen
Auteur(s)         : Hin, H.G.   --   Rubriek(en) : Verenigingszaken HKH
Over de oprichting, werkgroepen en lidmaatschap van de nieuwe vereniging.

2. Artikelnummer: 1989110102
Titel                  : Een kring die groeit ...
Auteur(s)         : Hin, H.G.   --   Rubriek(en) : Verenigingszaken HKH
Groei in aantal leden en ontwikkeling van de vereniging in samenwerkingen sinds de oprichting en het uitbrengen van het eerste nummer van de Heemskring

3. Artikelnummer: 1990040101
Titel                  : Een kring onderdak
Auteur(s)         : Hin, H.G.   --   Rubriek(en) : Verenigingszaken HKH
Korte beschouwing over de ontwikkelingen tijdens het eerste levensjaar van de HKH

4. Artikelnummer: 1990110102
Titel                  : Een kring aan de slag
Auteur(s)         : Hin, H.G.   --   Rubriek(en) : Verenigingszaken HKH
Terugblik op de verenigingsactiviteiten in het afgelopen halfjaar waarin o.a. de opening van het Historisch Huis aan de Kerklaan op 28 april 1990 en de expositie 'Heemskerk '40-'45'

5. Artikelnummer: 1991040101
Titel                  : Een kring in ontwikkeling
Auteur(s)         : Hin, H.G.   --   Rubriek(en) : Verenigingszaken HKH
De voorzitter memoreert de belangstelling in 1991 voor de Heemskerkse monumenten en de ontwikkeling van de vereniging in het afgelopen halfjaar.

6. Artikelnummer: 1991110101
Titel                  : Een kring publiceert
Auteur(s)         : Hin, H.G.   --   Rubriek(en) : Kerken en religie; Verenigingszaken HKH
Openingsartikel door de voorzitter van Heemskring 6 waarin o.a. aandacht voor de eerste boekuitgave van de HKH. Op 25 mei 1991 werd het boek "Honderd jaar Laurentius Heemskerk" aangeboden aan Bisschop Bomers van Haarlem. Het boek is op verzoek van het Kerkbestuur van de Laurentiusparochie geschreven en belicht en de geschiedenis uitvoerig beschreven.

7. Artikelnummer: 1992040101
Titel                  : Een kring onderzoekt
Auteur(s)         : Hin, H.G.   --   Rubriek(en) : Verenigingszaken HKH
Een beschrijving van de werkzaamheden van de vrijwilligers van de Historische Kring Heemskerk en de uitwerking daarvan.

8. Artikelnummer: 1995040716
Titel                  : Op zoek naar oude graven (1)
Auteur(s)         : Hin, H.G.; Wietsma, B.   --   Rubriek(en) : Kerken en religie; Plaats Heemskerk
Op het Heemskerkse kerkhof treffen we stenen en zerken aan van mensen uit alle rangen en standen. Zowel de wagenmaker, tuinder en bakker, als de heelmeester, dominee en schoolmeester liggen hier begraven. Dit maakt het kerkhof bijzonder.
Een zoektocht naar de graven en grafkelders rond de Dorpskerk.

9. Artikelnummer: 1996114756
Titel                  : Op zoek naar oude graven (2)
Vervolg op het artikel in Heemskring 13 (artikel nummer 1995040716) waarin vooral de graven buiten de kerk werden bezocht. In deze aflevering gaat het vooral om de graven binnen in de Dorpskerk.
Voorts het verhaal over de totstandkoming van de rooms katholieke begraafplaats bij de Laurentiuskerk die bestond van 1859 tot de ruiming in 1989.

10. Artikelnummer: 2005040914
Titel                  : Op zoek naar oude graven (3)
Auteur(s)         : Hin, H.G. ; Wietsma, B.   --   Rubriek(en) : Kerken en religie; Plaats Heemskerk
Beschrijving van het onderzoek naar oude graven rondom de Laurentiuskerk, zowel op het oude als nieuwe kerkhof. Ook wordt er stilgestaan bij het Priestergraf.

11. Artikelnummer: 2007041116
Titel                  : Op zoek naar oude graven (4)
Auteur(s)         : Wietsma, B.; Hin, H.G.   --   Rubriek(en) : Bestuur, openbare zaken; Kerken en religie; Plaats Heemskerk
In een uitgebreide zoektocht naar oude graven in een drietal verhalen, komt nu in het laatste deel 'Eikenhof' aan de beurt. Geschiedenis over noodzaak en over de aanleg van Eikenhof.

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 8 november 2018