Zoekresultaat:    Huisman, Gzn, Jan.   (in veld: Auteur(s))

1. Artikelnummer: 2008042526
Titel                  : De geschiedenis van Broer Schermer en Sieuwtje Bak
Auteur(s)         : Huisman, Gzn, Jan.   --   Rubriek(en) : Agrarisch leven; Bewoners, beroep, biografie
Een nog onderbelicht gebied in de Heemskring is het zuidoosten van Heemskerk, aan de
Communicatieweg tegen Assendelft, met de polder de Noorderbuitendijken. Er wonen weinig
mensen maar het gebied heeft niettemin een bewogen geschiedenis. Broer Schermer en zijn vrouw Sieuwtje Bak, hun dochter Aagje. Een verhaal verteld aan haar kinderen en opgeschreven door haar kleinzoon Jan Gerritszoon Huisman.

2. Artikelnummer: 2008116364
Titel                  : Heemskerkse vogelnamen
Auteur(s)         : Huisman, Gzn, Jan.   --   Rubriek(en) : Diversen; Plaats Heemskerk
De verschillende grondsoorten met de verschillende soorten begroeiing hebben een invloed
op de vogelsoorten die in Heemskerk voorkomen. Dat was vooral zo in het verleden toen de
tuinderijen met groente- en bollenteelt en de weilanden met vee het landschap beheersten. Voor de vele vogels gebruikten de Heemskerkers niet altijd de officiŽle namen. Voor veel vogels waren volksnamen in gebruik.

3. Artikelnummer: 2009073132
Titel                  : Kievietseieren zoeken
Auteur(s)         : Huisman, Gzn, Jan.   --   Rubriek(en) : Tradities en gebruiken
Het kievitseieren zoeken, zoals we in Heemskerk zeiden, vanaf begin maart, als de kiefiten uit hun winterverblijf terugkeerden en de mannetjes duikelend daarbij luid hun naam riepen, dat was voor ons het echte begin van het voorjaar!

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 15 oktober 2018