Zoekresultaat:    Louwe, Ambro   (in veld: Auteur(s))

1. Artikelnummer: 2012112227
Titel                  : Muziek, de taal van het hart
Auteur(s)         : Louwe, Ambro   --   Rubriek(en) : Bewoners, beroep, biografie; Kunst en cultuur; Verenigingen, gezelschappen
Bertus (1914-2005) en Ria Louwe hadden een grote voorliefde voor muziek.
Het verhaal van de organist, muziekleraar en (operette-)dirigent, verteld door diens zoon.

2. Artikelnummer: 2018042225
Titel                  : 'Europa' in Heemskerk
Auteur(s)         : Louwe, Ambro   --   Rubriek(en) : Oorlog en vrede; Plaats Heemskerk
Chateau Marquette verandert in een onneembare vesting wanneer er belangrijke Europese leiders naar Heemskerk komen. De informele bijeenkomst vindt plaats op 7 en 8 juni 1986. Allerlei veiligheidsmaatregelen worden genomen, zoals het gereed staan van een helikopter. Aan alles wordt gedacht, ook aan ordeverstoring door demonstranten. Enkele belangrijke onderwerpen die toen besproken werden door de deelnemende landen waren onder andere: eenheid in Europa, de verhouding tot de VS en de productie van chemische wapens, het SALT-II-akkoord met Amerikaanse president Reagan over de intercontinentale kernwapens, de spanningen in het Midden-Oosten en de 'gematigde krachten'. (IsraŽl, Egypte, JordaniŽ en SyriŽ)