Zoekresultaat:    Overmeeren, van, Frans   (in veld: Auteur(s))

1. Artikelnummer: 2015052634
Titel                  : 'Debora Baeke' komt en verdwijnt. Over het lhno in Heemskerk (1966-1975)
Auteur(s)         : Stavenuiter, Go; Overmeeren, van, Frans   --   Rubriek(en) : Gebouwen en monumenten; Onderwijs en scholen
Van 1966 tot 1975 bestond in Heemskerk een aparte huishoudschool. De school, vernoemd naar slotvrouwe `Debora Baeke', was de eerste jaren gehuisvest in het gebouw van ooit de Mariaschool aan de Verherentstraat (nu het gebouw voor onder andere het HKH en café Lokaal. In haar negende en laatste jaar trok `Debora' in bij de technische school aan de Velst. Een kort bestaan voor een school met een voor die tijd aparte functie en positie.
Over deze school gaat dit artikel, tot stand gekomen met de medewerking van een tiental oud-leerlingen dat zich door ons heeft laten interviewen.

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 16 april 2020