Zoekresultaat:    Schoen, Jaap   (in veld: Auteur(s))

1. Artikelnummer: 1990113132
Titel                  : 't Kaasfabriek
Auteur(s)         : Schoen, Jaap   --   Rubriek(en) : Bedrijf en onderneming; Gebouwen en monumenten
Over het pand op de hoek van het Kerkplein en de Kerkweg waarin tussen 1904-1929 (sloop) een kaasfabriek was gevestigd.

2. Artikelnummer: 2003113396
Titel                  : Boerderijen in Heemskerk
Auteur(s)         : Diemeer Azn, Piet; Schoen, Jaap; Stavenuiter, Go; Termes, Piet; Tuijn, Aad;Wijk, van, G.J.; Hoogewerf, Marjo; Boer, de, Piet; Gooijer, Piet; Zevenhuizen, E.J.A.   --   Rubriek(en) : Agrarisch leven
Aflevering 30 van de Heemskring kwam ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van de HKH uit als het 'Boerderijenboek'. In het voorwoord schrijft toenmalig burgemeester Bernt Schneiders over de noeste arbeid waarmee de boeren en hun gezinnen die tussen 1900 en 2000 de getoonde boerderijen bewoonden, te maken hadden.
Gezien de omvang van het boekwerk kan het in dit kader niet volledig worden getoond. Het boek is in het Historisch Huis in te zien tijdens openingsuren van de HKH.
Wel getoond worden de inhoudsopgave en de index. Zie ook artikel 2002041924 over het Jaar van de Boerderij.

3. Artikelnummer: 2014112831
Titel                  : Klaas Kluft De eerste autorijschool in Heemskerk
Auteur(s)         : Broekhuizen, Ineke; Schoen, Jaap   --   Rubriek(en) : Bedrijf en onderneming
De jonge Klaas Kluft kreeg al op jonge leeftijd interesse voor het rijden in auto's, dankzij zijn vader. Op 12 jarige leeftijd reed hij al in zijn vaders vrachtwagentje. Met een opgeknapte Buick maakte hij de 'blits' in Heemskerk en omgeving. In 1959 begon Klaas Kluft met zijn rijschool en was daarmee de enige in Heemskerk. In de loop der jaren zijn de regels voor het geven van rijlessen wel wat veranderd. Ook dat ondervond Klaas aan den lijve.

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 23 november 2019