Zoekresultaat:    Veken-Hoogewerf, Margriet   (in veld: Auteur(s))

1. Artikelnummer: 1991040710
Titel                  : Boerderij Welgelegen
Auteur(s)         : Veken-Hoogewerf, Margriet;Hoogewerf, Marjo   --   Rubriek(en) : Gebouwen en monumenten; Agrarisch leven
Over de 'Noordhollandse stolpboerderij' op de hoek van de Hoflaan en de Tolweg, gebouwd in 1875 en vanouds bewoond door de familie Hoogewerf.

2. Artikelnummer: 2011120614
Titel                  : Mensen van vleesch en bloed
Auteur(s)         : Veken-Hoogewerf, Margriet   --   Rubriek(en) : Bewoners, beroep, biografie; Bedrijf en onderneming; Genealogie, families
Een uitgebreide beschrijving over de familie De Roode. Waar komen zijn vandaan en hoe zijn ze het slagersvak ingerold. Onder andere worden de volgende hoofdpersonen belicht. Nic, Dick, Gerard, Jan en Theo.

3. Artikelnummer: 2012110615
Titel                  : De boekenkast van Heemskerk
Auteur(s)         : Veken-Hoogewerf, Margriet   --   Rubriek(en) : Bedrijf en onderneming; Plaats Heemskerk; Studie, educatie
De opening van de bibliotheek in het nieuwe gemeentehuis van Heemskerk was aanleiding
om terug te kijken hoe de uitleen van boeken in vroeger jaren werd georganiseerd.
De bibliotheek heeft op vele plaatsen onderdak gehad in Heemskerk.

4. Artikelnummer: 2013110415
Titel                  : De Achthuizen of Acht Zaligheden. Een 'zalige' buurt om te wonen
Auteur(s)         : Veken-Hoogewerf, Margriet; Hoogewerf, Marjo   --   Rubriek(en) : Bewoners, beroep, biografie; Gebouwen en monumenten
Per huisnummer aan de Tolweg 11 tot en met 25 worden de families beschreven. In een achttal verhalen komen de bewoners van weleer over het voetlicht. Oud bewoners vertellen hun verhaal over het wel en wee op de buurt.

5. Artikelnummer: 2014050306
Titel                  : Ze werkten zich uit de naad
De ateliermeisjes van Riek Schipper. Ane Beentjes, Nel Lammers, Ada Spieker en Thea Molenkamp.
Riek Schipper (1918), Dochter van bakker Schipper van de Gerrit van Assendelftstraat, is een bekend figuur in Heemskerk omdat zij een naaiatelier begon in de achterkamer van haar ouderlijk huis aan de Van Coevenhovenstraat.

6. Artikelnummer: 2014052829
Titel                  : Geen vet geen vleesch, geen boter nog kaas
Op Tolweg 24, Vroeger Hoogdorperweg 2F, woont Hans Lamers met zijn gezin. Vorig jaar, Tijdens het verbouwen van zijn badkamer vond hij een plankje met daarop een gedichtje, geschreven in 1941 en ondertekend door J.Molenkamp.

7. Artikelnummer: 2014110309
Titel                  : Arfa Amsterdamse regenkledingfabriek Van de regen in de drup
In 1946 stichtte Cees de Swart een loonconfectiebedrijf Arfa. Veel Heemskerkse mensen werkten bij Arfa, o.a.: Bets Duin, Afra Half-Veldhuis, Cor Beentjes, An Rumping-Koopman, Coby Bol-Fatels etc.

8. Artikelnummer: 2016110310
Titel                  : Het 'Slagersrijk' van Heemskerk
Over de slager familie Rijke. Bijna 100 jaar ging het over van vader op zoon, totdat de twee zoons van Krijn Rijke besloten geen slager te willen worden en andere beroepen gingen uitoefenen. Daarmee kwam een eind aan de slagerij aan de Maerten van Heemskerckstraat.

9. Artikelnummer: 2017041617
Titel                  : De reis naar Oudenbosch
Auteur(s)         : Veken-Hoogewerf, Margriet   --   Rubriek(en) : Genealogie, families; Jubileum
Zondag 29 juli 1945 is een gedenkwaardige dag voor de familie Bleeker van de Achthuizen. Oudste zoon Ad (1919) wordt op die dag priester gewijd in Oudenbosch.
Een beschrijving van de tocht, die met vrachtwagen en boot werd afgelegd. Door het slechte weer en hoog water kwam de familie veel later aan op bestemming dan verwacht. Maar de volgende dag verliep alles wel goed.

10. Artikelnummer: 2017111622
Titel                  : Pastoor van den Nouweland 1886-1960, de 'Kerkvader' van Heemskerk periode 1937-1954
Auteur(s)         : Veken-Hoogewerf, Margriet   --   Rubriek(en) : Kerken en religie
Een nieuwe pastoor arriveert in Heemskerk als vervangen voor pastoor Paulussen. Op een koude winterdag wordt hij ingehaald onder begeleiding van Sint Caecilia. In het overwegend Roomse Heemskerk valt er veel werk te verrichten voor een jonge pastoor. De processie wordt in ere hersteld en onder zijn leiding groeit de verzuiling. De bezorgdheid van de pastoor ging zelfs zover dat hij toezicht hield bij dansavonden in de K.S.A.

11. Artikelnummer: 2018111623
Titel                  : Familie Sprengers; hoe een familie, door het noodlot getroffen, de armen om elkaar heen sloeg.
Het verhaal over het gezin waarin na het overlijden van beide ouders in 1949 11 kinderen alleen achterbleven en met hulp van de omgeving wisten te overleven en bij elkaar te blijven.

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 1 maart 2022