Zoekresultaat:    Wietsma, B.   (in veld: Auteur(s))

1. Artikelnummer: 1989110306
Titel                  : Het geslacht Van Tunen
Auteur(s)         : Wietsma, B.   --   Rubriek(en) : Genealogie, families
Herkomst van de Familie Van Tunen en stamboom vanaf 1739

2. Artikelnummer: 1995040716
Titel                  : Op zoek naar oude graven (1)
Auteur(s)         : Hin, H.G.; Wietsma, B.   --   Rubriek(en) : Kerken en religie; Plaats Heemskerk
Op het Heemskerkse kerkhof treffen we stenen en zerken aan van mensen uit alle rangen en standen. Zowel de wagenmaker, tuinder en bakker, als de heelmeester, dominee en schoolmeester liggen hier begraven. Dit maakt het kerkhof bijzonder.
Een zoektocht naar de graven en grafkelders rond de Dorpskerk.

3. Artikelnummer: 1996114756
Titel                  : Op zoek naar oude graven (2)
Vervolg op het artikel in Heemskring 13 (artikel nummer 1995040716) waarin vooral de graven buiten de kerk werden bezocht. In deze aflevering gaat het vooral om de graven binnen in de Dorpskerk.
Voorts het verhaal over de totstandkoming van de rooms katholieke begraafplaats bij de Laurentiuskerk die bestond van 1859 tot de ruiming in 1989.

4. Artikelnummer: 2005040914
Titel                  : Op zoek naar oude graven (3)
Auteur(s)         : Hin, H.G. ; Wietsma, B.   --   Rubriek(en) : Kerken en religie; Plaats Heemskerk
Beschrijving van het onderzoek naar oude graven rondom de Laurentiuskerk, zowel op het oude als nieuwe kerkhof. Ook wordt er stilgestaan bij het Priestergraf.

5. Artikelnummer: 2007041116
Titel                  : Op zoek naar oude graven (4)
Auteur(s)         : Wietsma, B.; Hin, H.G.   --   Rubriek(en) : Bestuur, openbare zaken; Kerken en religie; Plaats Heemskerk
In een uitgebreide zoektocht naar oude graven in een drietal verhalen, komt nu in het laatste deel 'Eikenhof' aan de beurt. Geschiedenis over noodzaak en over de aanleg van Eikenhof.

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 6 november 2018