Zoekresultaat:    Noordhollands Dagblad   (in veld: Medium)

1. Artikelnummer: 2020051927
Titel                  : Eeuw Mariaschool voorlopig zonder feest
Auteur(s)         : Kok, Eric   --   Rubriek(en) : Gebouwen en monumenten; Onderwijs en scholen
Medium           : Noordhollands Dagblad    19 mei 2020
De viering van het 100-jarig bestaan van de Mariaschool kan vanwege de Corona-beperkingen niet doorgaan. Een korte beschrijving van de bouw en de gebruikers in die periode.

2. Artikelnummer: 2021010722
Titel                  : Veredelde adelboeken
Auteur(s)         : Rol, Co   --   Rubriek(en) : Bewoners, beroep, biografie; Genealogie, families
Medium           : Noordhollands Dagblad    07-01-2021
Over de vondst van het 100-jarige losbladige boek van de adellijke geslachten en het herstel en inbinden daarvan in leren omslagen.

3. Artikelnummer: 2021010926
Titel                  : Weesbeeld in Heemskerk: maker en eigenaar onbekend
Auteur(s)         : Kok, Eric   --   Rubriek(en) : Kunst en cultuur; Plaats Heemskerk
Medium           : Noordhollands Dagblad    09-01-2021
Over een gevonden onbekend beeld in Heemskerk waarvan de maker en eigenaar worden gezocht.

4. Artikelnummer: 2021040901
Titel                  : Kasteelklok van Assumburg
Auteur(s)         : Rol, Co   --   Rubriek(en) : Gebouwen en monumenten; Plaats Heemskerk
Medium           : Noordhollands Dagblad    9 april 2021
Tineke Spaan kwam in het bezit van een Zaanse klok uit 1702, die veel onzichtbare informatie bleek te bevatten.
In de klok die ooit met hun toenmalige eigenaren regelmatig meereisde naar Kasteel Assumburg, trof zij afbeeldingen aan en o.a. de namen `Jean Deutz' en 'Anna Maria Boreel'. Een portret van Anna Maria Boreel (de naam Anna Maria op de kraag) met een sieraad op het voorhoofd en vele tekeningen van slot Assumburg.
Zie ook 2021040306 een uitgebreid artikel dat Tineke schreef daarover in Heemskring 65 van april 2014.

5. Artikelnummer: 2021040902
Titel                  : Leenbrief van kasteel Assumburg uit 1568 terug in Heemskerk
Auteur(s)         : Kok, Eric   --   Rubriek(en) : Gebouwen en monumenten; Plaats Heemskerk; Vaderlandse geschiedenis
Medium           : Noordhollands Dagblad    9 april 2021
De Belgische ondernemer Peter van der Stock, kocht op een veiling van Catawiki de oorspronkelijke leenbrief van kasteel Assumburg.
In het document, voorzien van het lakzegel van Willem de Rijke (de vader van prins Willem van Oranje) wordt beschreven welke lenen (door de leenheer in gebruik gegeven gebouwen, landerijen en goederen) Gerrit van Assendelft als de zijne mocht beschouwen.
In de brief is de situatie van 31 december 1546 beschreven. Op 12 maart 1568 werd daaraan toegevoegd dat na het overlijden van Gerrit alles was overgegaan in handen van zijn zoon Niclaes.
Na bestudering van het document kon de Historische Kring Heemskerk het document op een aantrekkelijke wijze van Van der Stock overnemen waarmee het weer terugkeerde in de omgeving waar het een innige band mee had in het verleden.

6. Artikelnummer: 2021041004
Titel                  : Familie Baltus is verknocht aan het dorp Heemskerk
Auteur(s)         : Rol, Co   --   Rubriek(en) : Genealogie, families; Plaats Heemskerk
Medium           : Noordhollands Dagblad    10 april 2021
Vanaf 1 maart 2021 is er op radio op Heemskerk FM onder de titel ‘OVER HEEMSKERK GESPROKEN….!’een radioprogramma van 16.00-17.00 uur met onder andere drie generaties Heemskerkers.
Op 12 april 2021 was het de beurt van onze scheidende burgemeester Mieke Baltus die met vader en zoon vertelden over hun band met het 'stadse' dorp Heemskerk.

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 18 april 2022