Zoekresultaat:    1992   (in veld: Verschijningsjaar)

1. Artikelnummer: 1992040101
Titel                  : Een kring onderzoekt
Auteur(s)         : Hin, H.G.   --   Rubriek(en) : Verenigingszaken HKH
Een beschrijving van de werkzaamheden van de vrijwilligers van de Historische Kring Heemskerk en de uitwerking daarvan.

2. Artikelnummer: 1992040208
Titel                  : Het Heemskerkse geslacht Diemeer
Auteur(s)         : Diemeer Azn, Piet   --   Rubriek(en) : Bewoners, beroep, biografie; Genealogie, families
Het leven van de familie Diemeer in Heemskerk. Met stamboom vanaf Hendrik Gerritsz. Diemeer (ca 1700)

3. Artikelnummer: 1992040912
Titel                  : Juffrouw Kranendonk
Auteur(s)         : Boer, de, Piet; Hoogewerf, Marjo   --   Rubriek(en) : Bewoners, beroep, biografie; Onderwijs en scholen
Een kwart eeuw (1949-1974), Juffrouw Kranendonk als Kleuterleidster op verschillende scholen.

4. Artikelnummer: 1992041320
Titel                  : De "commocie" van het Kaas- en Broodvolk
Auteur(s)         : Vries Ezn, de, A.J.   --   Rubriek(en) : Oorlog en vrede
De bloedige opstand in 1492 in Heemskerk door het 'Kaas- en Broodvolk' tegen Graaf Jan van Egmond vanwege de erbarmelijke levensomstandigheden.

5. Artikelnummer: 1992042124
Titel                  : Graven bij "Heemshof"
Auteur(s)         : Wiegmans, Frans   --   Rubriek(en) : Archeologie
Een oud puinspoor langs de Heemshof waar diverse oude spullen zijn gevonden en bewaard.

6. Artikelnummer: 1992042527
Titel                  : Een tuindershuisje uit 1873: Kleine Houtweg 6
Auteur(s)         : Vries Ezn, de, A.J.   --   Rubriek(en) : Gebouwen en monumenten; Verenigingszaken HKH
Verhaal over een oud tuindershuisje dat van een ongewisse toekomst werd gered door aankoop en verbouwing door de Historische Kring Heemskerk. Het werd tenslotte verkocht onder voorwaarde van jaarlijkse publieke openstelling t.g.v. de Open Monumentendagen.
Met deze actie is een oud tuindershuisje nieuw leven ingeblazen en voor de toekomst veiliggesteld.

7. Artikelnummer: 1992042832
Titel                  : Onderlinge veefondsen in Heemskerk
Auteur(s)         : Diemeer Azn, Piet   --   Rubriek(en) : Bedrijf en onderneming; Bestuur, openbare zaken; Agrarisch leven
Over de veefondsen van Heemskerk. Het veefonds stond borg bij de aankoop van vee, deelde schade bij dood en voorzag erin dat veehouders in moeilijke tijden extra steun kregen.

8. Artikelnummer: 1992110101
Titel                  : Ter inleiding
Auteur(s)         : Redactie Heemskring   --   Rubriek(en) : Verenigingszaken HKH
Over de inhoud van deze aflevering en de gebeurtenissen in het afgelopen jaar

9. Artikelnummer: 1992110210
Titel                  : De familie De Vries in Heemskerk
Auteur(s)         : Vries Hzn, de, H.   --   Rubriek(en) : Genealogie, families
Verhaal en stamboom Familie De Vries met Teunis (1771-1835) als stamvader van een familie waarvan de leden grotendeels tuinder waren in Beverwijk, Wijk aan Duin, Heemskerk en Velsen.

10. Artikelnummer: 1992111121
Titel                  : Hoe pioniersarbeid groeide
Auteur(s)         : Zuster Antonia Marie   --   Rubriek(en) : Gebouwen en monumenten; Gezondheid, welzijn
De geschiedenis van het pand aan de Kerklaan en de ziekenzorg daarin, de verpleging, verloskundige zorg en het personeel waarbij vele nonnen waren betrokken.
Het pand huisvestte later ook de Muziekschool en de Historische Kring Heemskerk.

11. Artikelnummer: 1992112226
Titel                  : Uit de jeugd van een negentigjarige
Het levensverhaal van Arie Smit (1902....), zijn jeugd op de Vlotter, later bij het Huldtoneel, daarna gewoond aan de Oosterstreng. Als een van de eerste Heemskerkers werkte hij al voor de oorlog bij de toenmalige Hoogovens.

12. Artikelnummer: 1992112729
Titel                  : Vondsten van Oud Haerlem
Auteur(s)         : Vries Ezn, de, A.J.   --   Rubriek(en) : Archeologie
Over de vondsten die tevoorschijn kwamen tijdens het onderzoek door professor J.G.N. Renaud in 1960-1962 waaronder de verzameling bronzen keukengerei uit ca 1330-1340.

13. Artikelnummer: 1992113032
Titel                  : De Duiventoren van Marquette
Auteur(s)         : Boer, de, P.A.   --   Rubriek(en) : Gebouwen en monumenten
Over het nut en gebruik van duivenhuizen, verdwenen duiventorens bij Kasteel Marquette en de bijzondere zeshoekige duiventoren achter de voormalige boerderij Daantjeshof op het terrein van thans Hotel Marquette.

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 11 november 2018