Zoekresultaat:    1994   (in veld: Verschijningsjaar)

1. Artikelnummer: 1994040106
Titel                  : Familie Huisman
Auteur(s)         : Monden, Th.J.H.   --   Rubriek(en) : Genealogie, families
Het verhaal over en de stamboom van de Familie Huisman in Heemkerk dat start met Jan Huisman (geb. Amsterdam 1772)

2. Artikelnummer: 1994040710
Titel                  : Trekhonden in Heemskerk
Auteur(s)         : Diemeer Azn, Piet   --   Rubriek(en) : Vervoer
In de jaren tussen 1900 en 1940 is de hond een populair trekdier geweest voor het vervoer van personen en produkten, vooral bij de Heemskerkse tuinders die dagelijks de afstand naar Beverwijk moesten afleggen voor het vervoer van hun produkten naar de markt en de veiling..

3. Artikelnummer: 1994041119
Titel                  : Meester Janse van de Josephschool
Auteur(s)         : Gooijer, Piet   --   Rubriek(en) : Bewoners, beroep, biografie; Onderwijs en scholen
Meester Diles Janse gaf vanaf 1952 tot 1960 les aan de Sint Josephschool, waarschijnlijk de enige school in Nederland waar toen nog leitjes en griffels werden gebruikt. Hij hoorde tot de oprichters van de Fotokring Heemskerk (FKH) en was ook een aantal jaren `Gemeente-Sinterklaas'.

4. Artikelnummer: 1994042132
Titel                  : Op zoek naar vreemdelingen
Auteur(s)         : Zevenhuizen, E.J.A.   --   Rubriek(en) : Plaats Heemskerk; Sport, recreatie en ontspanning; Verenigingen, gezelschappen
Over de Heemskerkse afdeling van de Vereniging voor Vreemdelingen Verkeer (VVV), opgericht in 1933, en haar activiteiten om de Gemeente te promoten.

5. Artikelnummer: 1994113338
Titel                  : Huisjes van weldadigheid
Auteur(s)         : Gooijer, Piet   --   Rubriek(en) : Gezondheid, welzijn; Huisvesting
In verband met de dreigende sloop van de bejaardenhuisjes aan het Sint Agnesplantsoen werd de HKH gevraagd na te gaan wat de historische waarde ervan is, waardoor het besluitvormingsproces zorgvuldiger kan plaatsvinden.

6. Artikelnummer: 1994113940
Titel                  : Het monument `Casenbroot'
Auteur(s)         : Seijmonsbergen, S.A.J.; Vries Ezn, de, A.J.   --   Rubriek(en) : Kunst en cultuur
Over de totstandkoming van het monument ter herdenking van de opstand van het Kaas- en broodvolk in 1492 door de Heemskerkse kunstenaar Piet Vos.

7. Artikelnummer: 1994114146
Titel                  : Verjaagd door de wind
Auteur(s)         : Wiegmans, Frans   --   Rubriek(en) : Archeologie
Over de opgravingen in het nieuwbouwplan Beierlust eind jaren 1980

8. Artikelnummer: 1994114760
Titel                  : Honderd jaar vergaderen over bollen
Auteur(s)         : Boer, de, P.A.; Diemeer Azn, Piet   --   Rubriek(en) : Agrarisch leven
De landbouwcrisis rond 1870 maakte het voor de landbouwers in Heemskerk noodzakelijk om naar een andere teelt om te zien. De geschiedenis van de bloembollencultuur in Heemskerk vanaf die tijd.

9. Artikelnummer: 1994116164
Titel                  : De `Vrijheit' gestrand bij Heemskerk
Auteur(s)         : Butter, Jan   --   Rubriek(en) : Diversen; Duinen, strand
Over het stoomschip `Vrijheit', dat aan het strand van Heemskerk in de vroege ochtend van maandag 26 januari 1903 in dikke mist aan de grond liep.

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 11 november 2018