Zoekresultaat:    1996   (in veld: Verschijningsjaar)

1. Artikelnummer: 1996040107
Titel                  : Het Bokkevrouwtje
Auteur(s)         : Janssens, Pierre; Vries Ezn, de, A.J.   --   Rubriek(en) : Bewoners, beroep, biografie
Over Greetje Kaspers, bijgenaamd 'het Bokkevrouwtje' of het `Bokkewijfie'. Wie was deze vrouw ? Waar kwam zij vandaan ? Zij woonde met een hele menagerie aan beesten, zoals geiten, bokken en twee hondjes, katten en konijnen in een huisje aan de Jan van Kuikweg.

2. Artikelnummer: 1996040812
Titel                  : De familie Klaase
Auteur(s)         : Monden, Th.J.H. ; Klaase, G.A.   --   Rubriek(en) : Genealogie, families
De geschiedenis van de familie Klaase in Heemskerk, met stamboom vanaf Pieter Klaas(s)e (1874-1950)

3. Artikelnummer: 1996041320
Titel                  : De veren van Eeltink
Auteur(s)         : Diemeer Azn, Piet   --   Rubriek(en) : Bedrijf en onderneming; Vervoer
Hoe de ambachtelijke smederij van Andries Eeltink vanaf 1896 in honderd jaar uitgroeide tot een middelgrote onderneming voor auto-onderdelen met zestien personeelsleden met de naam Eeltink Autoveren BV'.

4. Artikelnummer: 1996042132
Titel                  : Stoom langs Heemskerk
Auteur(s)         : Boer, de, P.A.; Stokhof, E.   --   Rubriek(en) : Vervoer
Over het hoe en waarom aan het eind van de 19e eeuw werd besloten tot de aanleg van de stoomtramlijn langs de Rijksstraatweg, sinds het begin van de eeuw de belangrijkste verbindingsweg tussen Haarlem, Beverwijk, Castricum en Alkmaar.

5. Artikelnummer: 1996113341
Titel                  : Aginus Seret, burgemeester
Auteur(s)         : Wijngaarden, van, G.   --   Rubriek(en) : Bestuur, openbare zaken; Bewoners, beroep, biografie
Over leven en werk van de eerste burgemeester (1852-1923) die niet ook gemeentesecretaris was (tegelijk met hem werd daarvoor benoemd de bekende Herman van Benthem) en onder wiens bestuur van 1907-1923 veel goeds tot stand is gekomen op het gebied van openbare voorzieningen.

6. Artikelnummer: 1996114246
Titel                  : Dansen op de klanken van de Marquette Boys
Auteur(s)         : Zevenhuizen, E.J.A.; Hoogewerf, Marjo   --   Rubriek(en) : Bewoners, beroep, biografie; Gezondheid, welzijn; Kunst en cultuur
Het ontstaan en werken van het ensemble 'de Marquette Boys': Cor Beentjes `Oliebol' (accordeon), Kees Duivenvoorde (accordeon), Guus Seignette (accordeon), Lau Commandeur (piano, later vervangen door Cees Beentjes `de Kriek'), Jacques Verdorst (gitaar) en Rinus Rijke (drums). Zij verzorgen vanaf 1948 ongeveer drie jaar lang de muziek op bijeenkomsten van de Heemskerkse jongensverenigingen, en op dansavonden en kermissen binnen en buiten Heemskerk.

7. Artikelnummer: 1996114756
Titel                  : Op zoek naar oude graven (2)
Auteur(s)         : Hin, H.G.; Wietsma, B.   --   Rubriek(en) : Kerken en religie; Plaats Heemskerk
Vervolg op het artikel in Heemskring 13 (artikel nummer 1995040716) waarin vooral de graven buiten de kerk werden bezocht. In deze aflevering gaat het vooral om de graven binnen in de Dorpskerk.
Voorts het verhaal over de totstandkoming van de rooms katholieke begraafplaats bij de Laurentiuskerk die bestond van 1859 tot de ruiming in 1989.

8. Artikelnummer: 1996115761
Titel                  : Van protest tot restauratie
Auteur(s)         : Vries Ezn, de, A.J.   --   Rubriek(en) : Gebouwen en monumenten
Het tuindershuisje (bouwjaar 1873) aan de Kleine Houtweg 6, staat in november 1990 voor het eerst op de agenda van de bestuursvergadering van de Historische Kring Heemskerk.
Het verhaal van de restauratie in 1995-1996 en de verkoop onder voorwaarden van openstelling.

9. Artikelnummer: 1996116264
Titel                  : Van sneeuw en ijs
Auteur(s)         : Redactie Heemskring   --   Rubriek(en) : Sport, recreatie en ontspanning
Foto's uit voorbije jaren over ijs- en sneeuwpret met onder andere Cock Muys, Piet Tuin, familie Diemeer, Engel Neeft, André Zevenhuizen en Pet en Gert de Boer.

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 7 december 2018