Zoekresultaat:    2003   (in veld: Verschijningsjaar)

1. Artikelnummer: 2003040105
Titel                  : Jannetje Huisman: in en uit den vreemde
Auteur(s)         : Vries Ezn, de, A.J.   --   Rubriek(en) : Bewoners, beroep, biografie; Onderwijs en scholen
Levensverhaal van Jannetje Huisman die lerares werd. Eerst in Nederland, toen vertrok ze naar Java. Na enkele jaren keerde ze weer naar Heemskerk om vervolgens weer naar IndonesiŽ terug te gaan. Daar lijdt ze vreselijk onder de Japanse onderdrukking. Na de oorlog krijgt ze ook te maken met de onafhankelijkheidsstrijd van IndonesiŽ. Uiteindelijk keert ze terug naar Heemskerk waar ze, ondanks een pensioengerechtigde leeftijd, evengoed weer aan het werk is voor kerk en school.

2. Artikelnummer: 2003040610
Titel                  : Brieven van Cor Huisman de Vries aan Piet de Vries
Auteur(s)         : Vries, de, Piet   --   Rubriek(en) : Bewoners, beroep, biografie
In navolging van het verhaal van Jannetje Huisman in IndonesiŽ, volgen in dit verhaal enkele brieven van Cor Huisman-De Vries aan Piet de Vries, waarin uitgebreid wordt verhaald over Jannetje.

3. Artikelnummer: 2003041120
Titel                  : Heemskerk viert feest met H900
Auteur(s)         : Gooijer, Piet   --   Rubriek(en) : Jubileum; Plaats Heemskerk
Met H900 had burgemeester Nielen zijn ogen niet alleen gericht op het verleden van zijn gemeente maar ook op het heden en misschien wel het meest op de toekomst. Met dit feest, dat duurde van 31 augustus tot en met 8 september 1963, wilde hij laten zien wat Heemskerk sedert de jaren vijftig, toen de stormachtige groei was begonnen, tot stand had gebracht en waar het nog meer toe in staat was.

4. Artikelnummer: 2003042123
Titel                  : De stranding van de stoomtrawler Heemskerk
Auteur(s)         : Butter, Jan   --   Rubriek(en) : Duinen, strand
Tachtig jaar na de schipbreuk op het strand tussen Wijk aan Zee en Heemskerk is de stoomtrawler Heemskerk nog steeds een struikelblok. Letterlijk. Want het restant van het wrak ligt op de vloedlijn, precies waar op een zomerse dag honderden badgasten pootje baden. De berging van de tien meter lange vissersboot baarde indertijd landelijk opzien. De methode om de Heemskerk vlot te krijgen was namelijk even vernieuwend als spectaculair. Het bleef bij een enkele poging die overigens hopeloos mislukte.

5. Artikelnummer: 2003042432
Titel                  : Hang ons niet op aan de fusiestrop! (2)
Auteur(s)         : Boer, de, P.A.   --   Rubriek(en) : Bestuur, openbare zaken; Plaats Heemskerk
Tweede deel van het verhaal rond de afwending van de fusie tussen de IJmondgemeenten.
Voor deel 1, zie ook artikel 2002113339

6. Artikelnummer: 2003113396
Titel                  : Boerderijen in Heemskerk
Auteur(s)         : Diemeer Azn, Piet; Schoen, Jaap; Stavenuiter, Go; Termes, Piet; Tuijn, Aad;Wijk, van, G.J.; Hoogewerf, Marjo; Boer, de, Piet; Gooijer, Piet; Zevenhuizen, E.J.A.   --   Rubriek(en) : Agrarisch leven
Aflevering 30 van de Heemskring kwam ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van de HKH uit als het 'Boerderijenboek'. In het voorwoord schrijft toenmalig burgemeester Bernt Schneiders over de noeste arbeid waarmee de boeren en hun gezinnen die tussen 1900 en 2000 de getoonde boerderijen bewoonden, te maken hadden.
Gezien de omvang van het boekwerk kan het in dit kader niet volledig worden getoond. Het boek is in het Historisch Huis in te zien tijdens openingsuren van de HKH.
Wel getoond worden de inhoudsopgave en de index. Zie ook artikel 2002041924 over het Jaar van de Boerderij.

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 20 februari 2019