Zoekresultaat:    2010   (in veld: Verschijningsjaar)

1. Artikelnummer: 2010040104
Titel                  : Flora en Fauna, het natuurclubje voor meisjes
Auteur(s)         : Wiegmans, Frans   --   Rubriek(en) : Kerken en religie; Verenigingen, gezelschappen
In 1958 kreeg kapelaan Mars de zorg voor de vele meisjes in de Heemskerkse Laurentiusparochie toevertrouwd. Een van de clubjes die hij oprichtte was een natuurclubje.

2. Artikelnummer: 2010040509
Titel                  : Het legioen van tante Marie de Wit
Auteur(s)         : Morees-Ros, Karin   --   Rubriek(en) : Bewoners, beroep, biografie; Verenigingen, gezelschappen
Ieder jaar komt rond 6 augustus een groep mannen bij elkaar die zich 'het
Marialegioen' noemt. Zij herdenken dan de geboortedag van Marie de Wit.

3. Artikelnummer: 2010041019
Titel                  : Er warmpjes bijzitten dankzij de kolenboer
Auteur(s)         : Tuijn, Aad   --   Rubriek(en) : Bewoners, beroep, biografie
Vroeger een bekende verschijning, nu geheel verdwenen: de kolenboer.
Vier portretten van brandstoffenhandelaren die in de jaren vijftig en zestig in
Heemskerk actief waren.

4. Artikelnummer: 2010042024
Titel                  : Doornenburg herrees dankzij Heemskerk
Auteur(s)         : Diemeer Azn, Piet   --   Rubriek(en) : Oorlog en vrede; Vaderlandse geschiedenis
Een klein monument in het raadhuis herinnert aan een bijzondere hulpactie die dit
jaar precies 65 jaar geleden begon. Een hulpactie aan landgenoten die tijdens de actie Market Garden alles verloren.

5. Artikelnummer: 2010042532
Titel                  : De oude Jan van Kuikweg en haar bewoners.
Auteur(s)         : Vries, de, Ton   --   Rubriek(en) : Bewoners, beroep, biografie; Plaats Heemskerk
Weinig straten in Heemskerk zijn zo veranderd als de oude Jan van Kuikweg.
Herinneringen uit de tijd dat de weg nog een authentiek dorps karakter had.
Enkele families zijn bijvoorbeeld Gerrit Koper, Jaap Veldhuijs, familie Eijking-Rijs en het gezin van Eibert de Vries.

6. Artikelnummer: 2010113341
Titel                  : Olaf de Ruyter: Alles voor uw tuin
Auteur(s)         : Broekhuizen, Ineke   --   Rubriek(en) : Bewoners, beroep, biografie; Bedrijf en onderneming
Boerenzoon Olaf de Ruyter startte in 1946 zijn eigen tuinderij. Door de groei van Heemskerk ontwikkelde het bedrijf zich tot een bloemisterij en tuincentrum.

7. Artikelnummer: 2010114246
Titel                  : Abram en David op het Hoge Werfie. Deel 1: Het Hoge Werfie
Auteur(s)         : Stavenuiter, Go   --   Rubriek(en) : Archeologie; Kerken en religie; Kunst en cultuur
Onder de titel 'Abram en David op het Hoge werfie' schrijven drie mensen een artikel over vondsten in het centrum van Heemskerk.
In dit eerste deel geeft Go Stavenuiter informatie over de bult in het land waar de scherven gevonden werden. In deel 2 (zie ook artikelnummer 2011041922) beschrijft Hermien de Bruijn de scherven, hun herkomst en betekenis. Roel van Gulik vertelt in deel 3 (zie ook artikelnummer 2012041416) tenslotte over wat er nog meer op en bij het Hoge Werfie gevonden is.

8. Artikelnummer: 2010114756
Titel                  : Een minstreel als slotvoogd
Auteur(s)         : Hoogewerf, Marjo   --   Rubriek(en) : Bewoners, beroep, biografie
Een toevallige ontmoeting tijdens een rondleiding in kasteel Assumburg met
Nel en Marijke Dils -dochters van Geert Dils, de eerste jeugdherbergvader
van Assumburg- was de aanleiding om met hen herinneringen op te halen.

9. Artikelnummer: 2010115764
Titel                  : O.D.I.N. De Aftrap
Auteur(s)         : Vries, de, J.E.   --   Rubriek(en) : Bewoners, beroep, biografie; Bestuur, openbare zaken; Jubileum; Sport, recreatie en ontspanning
Eind 2009 vierde voetbalvereniging ODIN '59 haar 50-jarig bestaan. De oprichting
van deze tweede voetbalclub in Heemskerk hing nauw samen met de ontwikkeling
die het dorp aan het einde van de jaren vijftig doormaakte.

10. Artikelnummer: 2010200100
Titel                  : Gered uit die vuul veerckens handen
Auteur(s)         : Lootsma, Hilbert   --   Rubriek(en) : Kerken en religie; Kunst en cultuur
Medium           : Bulletin van de Vereniging Rembrandt    Jaargang 20 no 1 voorjaar 2010
De lotgevallen van enkele beroemde altaarstukken tijdens en na de Beeldenstorm (1566), waaronder het beroemde drieluik van Maerten van Heemskerck (1498-1574), dat in 1581 al in Zweedse handen kwam en sindsdien is te zien in de kathedraal van Linköping.

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 12 december 2018