Zoekresultaat:    2012   (in veld: Verschijningsjaar)

1. Artikelnummer: 2012040303
Titel                  : Nood leert bidden... En soms helpt het!
Auteur(s)         : Diemeer Azn, Piet   --   Rubriek(en) : Bewoners, beroep, biografie; Oorlog en vrede
Een heldhaftige daad mondt uit in een spannende situatie waarbij het zomaar had gekund om gedeporteerd te worden. Want een Duitse soldaat aanvallen is niet niks.

2. Artikelnummer: 2012040413
Titel                  : Geef ons heden ons dagelijks brood
Auteur(s)         : Hoogewerf, Marjo   --   Rubriek(en) : Bedrijf en onderneming; Genealogie, families; Jubileum
Bakker Meijer bestaat in 2012 100 jaar. In een uitgebreide terugblik wordt het leven van de bakkersfamilie beschreven.

3. Artikelnummer: 2012041416
Titel                  : Abram en David op het Hoge Werfie. Deel 3: Steengoed kruiken en munten
Auteur(s)         : Gulik, van, Roel   --   Rubriek(en) : Archeologie
In dit derde artikel over het Hoge Werfje komen enkele vondsten aan bod die door Harrie van der Meij en anderen zijn gevonden op het Hoge Werfje. Het gaat om 'steengoed' en munten.

4. Artikelnummer: 2012041727
Titel                  : Ligtenten in Heemskerk: een mini-sanatorium in eigen tuin
Auteur(s)         : Broekhuizen, Ineke   --   Rubriek(en) : Gezondheid, welzijn
Over de ziekte tuberculose en het thuis kuren voor de genezing

5. Artikelnummer: 2012042829
Titel                  : De graftombe van de familie Deutz van Assendelft
Auteur(s)         : Roefstra, Jean   --   Rubriek(en) : Archeologie; Gebouwen en monumenten; Kerken en religie
In de Heemskringen 13, 16 en 33 beschreven Henk Hin en Berend Wietsma de graven op het kerkhof van de Dorpskerk met een overvloed aan historische gegevens. Berend Wietsma
en Jean Roefstra gingen verder, de onderaardse gewelven in.

6. Artikelnummer: 2012043034
Titel                  : Heelmeester P.F. Seignette en zijn nakomelingen
Auteur(s)         : Termes, Piet   --   Rubriek(en) : Bewoners, beroep, biografie; Genealogie, families; Gezondheid, welzijn
Dr. Petrus Fransciscus Seignette was 35 jaar lang —vanaf 1854- plattelandsdokter in Heemskerk. Na het artikel over zijn wel en wee als zodanig in Heemskring 46, volgt hier het verhaal van zijn nakomelingen in ons dorp.

7. Artikelnummer: 2012110305
Titel                  : HONDENGRAFJES in duingebied Heemskerk
Auteur(s)         : Bakker, André.   --   Rubriek(en) : Diversen; Plaats Heemskerk
Tijdens vrijwilligerswerk voor de afdeling 'recreatie en natuur' bij PWN stuitte de schrijver in de zomer van 2009 achter de Bloemberg op een hoeveelheid stenen. Het bleek te gaan om een hondengraf dat in 1910 -in opdracht van mevrouw Anna Browne, echtgenote van Jan Hendrik van Boelens van der Haer (1849-1908)- werd gemaakt en geplaatst door smid Andreas Eeltink (1870) en zijn destijds dertienjarige zoon Bernardus.

8. Artikelnummer: 2012110615
Titel                  : De boekenkast van Heemskerk
Auteur(s)         : Veken-Hoogewerf, Margriet   --   Rubriek(en) : Bedrijf en onderneming; Plaats Heemskerk; Studie, educatie
De opening van de bibliotheek in het nieuwe gemeentehuis van Heemskerk was aanleiding
om terug te kijken hoe de uitleen van boeken in vroeger jaren werd georganiseerd.
De bibliotheek heeft op vele plaatsen onderdak gehad in Heemskerk.

9. Artikelnummer: 2012111621
Titel                  : Bezittingen van De Tempeliers in Heemskerk?
In de jaren zestig zijn tijdens opgravingen op het Burgemeester Nielenplein in Heemskerk funderingen uit ca 1400 opgegraven die te koppelen zijn aan het bezit van de commanderij van de orde van Sint Jan te Haarlem. Opmerkelijk genoeg bevinden zich hieronder en daarbuiten veel oudere fundamenten en cultuurlagen.

10. Artikelnummer: 2012112227
Titel                  : Muziek, de taal van het hart
Auteur(s)         : Louwe, Ambro   --   Rubriek(en) : Bewoners, beroep, biografie; Kunst en cultuur; Verenigingen, gezelschappen
Bertus (1914-2005) en Ria Louwe hadden een grote voorliefde voor muziek.
Het verhaal van de organist, muziekleraar en (operette-)dirigent, verteld door diens zoon.

11. Artikelnummer: 2012112834
Titel                  : De 'Keizerlijke Wech' van Heemskerk. Rijksstraatweg al eeuwenlang levensader
Auteur(s)         : Diemeer Azn, Piet; Roos, de, Jan   --   Rubriek(en) : Plaats Heemskerk; Vervoer
Al eeuwenlang is de Rijksstraatweg een belangrijke verbindingsweg tussen Haarlem en Alkmaar. Zeker vóór de aanleg van de A9 in de jaren vijftig van de vorige eeuw was deze weg van cruciaal belang voor het vervoer. De Rijksstraatweg door de jaren heen.

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 11 november 2018