Zoekresultaat:    Noord-Holland   (in veld: Rubriek)

1. Artikelnummer: 1989112324
Titel                  : Spouwertjes
Auteur(s)         : Janssens, Pierre   --   Rubriek(en) : Noord-Holland; Tradities en gebruiken
Over de traditonele anijsbroodjes die in 1898 door de van oorsprong West-Friese bakker Beemsterboer in Heemskerk werden ge´ntroduceerd en tegenwoordig in de kermisperiode weer verkrijgbaar zijn.

2. Artikelnummer: 2005042228
Titel                  : Romantiek in Kennemerland
Auteur(s)         : Doornekamp Peter; Zevenhuizen, E.J.A.   --   Rubriek(en) : Kunst en cultuur; Noord-Holland; Plaats Heemskerk
De stroming in de literatuur die bekend staat als de Romantiek en die aan het einde van de achttiende en het begin van de negentiende eeuw in Duitsland en Engeland een grote schare beoefenaars en bewonderaars had, is in Nederland nooit echt van de grond gekomen.
Een uitzondering was Willem Hofdijk (1816-1888). Zijn Romantische idealen brengt hij tot uiting in Balladen over gebeurtenissen uit de middeleeuwse geschiedenis van Kennemerland. In dat werk spelen gebeurtenissen uit Heemskerk een prominente rol.

3. Artikelnummer: 2014112027
Titel                  : Heemskerk en de Hondsbossche - Over de oudste stukken uit het Heemskerkse archief
Auteur(s)         : Stavenuiter, Go; Castricum, Gerard   --   Rubriek(en) : Duinen, strand; Noord-Holland
Rond 1550 werd beslist dat 23 dorpen, dus ook Heemskerk, moesten meebetalen aan de aanleg van de Hondsbossche zeewering. Dit ging gepaard met een "morgen". Een morgen was 0,93 ha. De schatting van het aantal 'morgen's' voor Heemskerk was 1330 en de kosten waren 2 stuivers per morgen.

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 23 november 2019