Historische Kring Heemskerk

De beeldbank van de HKH werd opgestart in 2013. Op 16 september 2015 werd de 5.000 ste foto voor publicatie vrijgegeven. Inmiddels is het aantal foto's de 10.000 gepasseerd.
 

Beeldbank Foto's Historische Kring Heemskerk
 → 
 →  [Object nr. 10384]
 

 
 

 
 

 

Uitgebreid zoeken

Object nr. : 10384
 
Titel : Straten Deutzstraat
 
Beschrijving : Het pand van de firma van Tunen en eerder al de naastgelegen boerderij van Koper zijn reeds neergehaald, nu de bakkerij van Schuijt nog. De sloop heeft plaatsgehad in de winter 1968 / 1969
Reisbureau Orion heeft reeds zijn intrek genomen in de "nood" winkel. In een later tijdstip verschijnen er in totaal drie houten noodwinkeltjes. Achter deze winkeltjes wordt op het door sloop ontstane plein, (het Burgemeester Nielenplein) "de kuil" aangelegd. (een plein met een verdiept gedeelte). Visueel zag het er goed uit, maar het bleek minder praktisch. Al deze voorzieningen zijn inmiddels verdwenen en "de kuil" gedempt.
Harrie van der Meij uit Hoogwoud mailde ons de volgende gegevens: "Het groepje mensen/jongelui staat hier te kijken naar het begin van een proefopgraving door de leden van de Archeologische club (H.W.K.O.), die verbonden was aan de Kennemer oudheidkamer uit Beverwijk .
De graafwerkzaamheden hedden tot resultaat dat er een kelder te voorschijn kwam van een gebouw van de St.Jansorde. In de puinlaag die de kelder vulde, vertoonde zich een laag van grijs zand.
Deze zandlaag is uitgezeefd en leverde 700 laatmiddeleeuwse glasfragmenten op. Erbij aanwezig waren Dhr Nico de Pater. Roel van Gulik. Anne Lawant.Jan Kees Stubentsky.Harrie van der Meij."
Plaats/dorp : Heemskerk
Wijk in Heemskerk : Centrum
Straatnaam : Deutzstraat
Datum opname : 1968
 
Fotograaf   :
Uit Map of Album : 2b Deutzstr; Rendorpplein; v Coevenhovenstr.
Fotonummer in het album : 19 d
Thema : Straten dorp; Andere ondernemingen; Archeologie
Bijzonderheden :
 

Vorige object   Volgende object

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande foto?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  

Uitgebreid zoeken
 

Aangepast dd.: 26 mei 2019