Historische Kring Heemskerk

De beeldbank van de HKH werd opgestart in 2013. Op 16 september 2015 werd de 5.000 ste foto voor publicatie vrijgegeven. Inmiddels is het aantal foto's de 10.000 gepasseerd.
 

Beeldbank Foto's Historische Kring Heemskerk
 → 
 →  [Object nr. 10933]
 

 
 

 
 

 

Uitgebreid zoeken

Object nr. : 10933
 
Titel : Vergezichten en overzichten
 
Beschrijving : Deze foto is samengesteld uit ruim 200 opnamen die in maart 1999 ten behoeve van de kartografie door het kadaster werden gemaakt boven het complete grondgebied van de Gemeente Heemskerk.
Het hier getoonde gedeelte laat zien het gedeelte ten westen van de Rijksstraatweg, in de volksmond "Het Heemskerker Duin" en daarboven een deel van het Duinterrein van het PWN.
Vanuit de rechteronderhoek loopt de Rijksstraatweg vanuit Beverwijk omhoog tot de Noordermaatweg (rechts) en het Geversduin (links).
Het grote driehoekige gedeelte links van de Rijksstraatweg toont de lappendeken van bedrijfsgebouwen, kassen en tuinpercelen van het Heemskerker Duin met daaronder het Industrieterrein De Houtwegen.
De Plesmanweg die van rechtsonder naar links loopt, liep toen nog dood op de ingang van het Hoogoventerrein (tegenwoordig Tata) waarvan in de linkeronderhoek nog een deel zichtbaar is. Helemaal rechtsonder zie je nog de Westertuinen.
Plaats/dorp : Heemskerk
Wijk in Heemskerk :
Straatnaam :
Datum opname : 1999
 
Fotograaf   :
Uit Map of Album : Geen
Fotonummer in het album :
Thema : Luchtfoto's
Bijzonderheden :
 

 

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande foto?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  

Uitgebreid zoeken
 

Aangepast dd.: 09 december 2021