Historische Kring Heemskerk

De beeldbank van de HKH werd opgestart in 2013. Op 16 september 2015 werd de 5.000 ste foto voor publicatie vrijgegeven. Inmiddels is het aantal foto's de 10.000 gepasseerd.
 

Beeldbank Foto's Historische Kring Heemskerk
 → 
 →  [Object nr. 11350]
 

 
 

 
 

 

Uitgebreid zoeken

Object nr. : 11350
 
Titel : Straten Lunetten
 
Beschrijving : Dubbel woonhuis/Tuinderswoning van de familie Adrichem (links, huisnummer 9) en rechts familie Aardenburg (huisnummer 11)
De Marktweg was een verbindingsweg tussen de Heemskerkerweg en de Maarten van Heemskerkstraat. Aan de Heemskerkerweg begon de Marktweg bij het witte huisje van de familie Pekel, dat vrijwel recht tegenover de nog bestaande woning Heemskerkerweg 261 stond. Aan het andere eind kwam de Marktweg uit op het kruispunt, waar nu de Van Riemsdijklaan uitkomt op de Maarten van Heemskerkstraat en de Jan Van Kuikweg
De Marktweg was een smalle weg, die licht kronkelend door een tuindergebied liep en waar halverwege naast elkaar twee woningen stonden, die bewoond werden door de families Aardenburg en Adrichem.
De later aangelegde Laan der Nederlanden ligt meer of min parallel aan en ten westen van de vroegere Marktweg en doorkruist de Heemskerkerweg nabij de Vredevorstkerk.
Plaats/dorp : Heemskerk en Beverwijk
Wijk in Heemskerk : Buitengebieden en Polder
Straatnaam : Marktweg 9-11
Datum opname :
 
Fotograaf   :
Uit Map of Album : 10 Hoogdorperweg; Marktweg; Hoflaan
Fotonummer in het album : 1
Thema : Buitengebieden en polder
Bijzonderheden :
 

Vorige object   Volgende object

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande foto?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  

Uitgebreid zoeken
 

Aangepast dd.: 14 maart 2022