Historische Kring Heemskerk

De beeldbank van de HKH werd opgestart in 2013. Op 16 september 2015 werd de 5.000 ste foto voor publicatie vrijgegeven. Inmiddels is het aantal foto's de 10.000 gepasseerd.
 

Beeldbank Foto's Historische Kring Heemskerk
 → 
 →  [Object nr. 11660]
 

 
 

 
 

 

Uitgebreid zoeken

Object nr. : 11660
 
Titel : Vergezichten en overzichten
 
Beschrijving : De datering van deze luchtfoto is niet bekend. Duidelijk zichtbaar is de verdeling van de oppervlakken in kleine agrarische kavels terwijl over de hele foto verdeeld nog ongeveer 7 lunetten zichtbaar zijn. Ze liggen bijna op een rij van midden-onder naar links-boven. Daarvan is er thans nog slechts 1 over en wel die in de linker bovenhoek tegenover de plaats waar de Maerten van Heemskerckstraat van rechts komend uitkomt op de Rijksstraatweg die vanuit het links-midden omhoog gaat.
De Maerten van Heemskerckstraat buigt rechts uiteindelijk af naar boven op de plaats waar de Jan van Kuikweg naar rechts loopt en de Marktweg diagonaal naar links-onder tot aan de Heemskerkweg die vanuit de linkerkant de foto binnenkomt.
Een aardig detail is nog dat iets boven de plaats van het lunet dat in het midden van de foto aan de Marktweg ligt, thans het beeld staat van de tuinder aan de Plesmanweg.
Onder komt ook de Hoflanderweg binnen die rechts samenkomt met de Heemskerkerweg die dan samen doorgaan als de Hoogdorperweg.
Plaats/dorp : Heemskerk en Beverwijk
Wijk in Heemskerk : Meerestein
Straatnaam : Marktweg
Datum opname : ca. 1955
 
Fotograaf   :
Uit Map of Album : Geen
Fotonummer in het album :
Thema : Straten dorp; Luchtfoto's; Kaarten en plattegronden; Bloemen- en groenteteelt; Luchtfoto's
Bijzonderheden :
 

Vorige object   Volgende object

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande foto?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  

Uitgebreid zoeken
 

Aangepast dd.: 14 maart 2022