Historische Kring Heemskerk

De beeldbank van de HKH werd opgestart in 2013. Op 16 september 2015 werd de 5.000 ste foto voor publicatie vrijgegeven. Inmiddels is het aantal foto's de 10.000 gepasseerd.
 

Beeldbank Foto's Historische Kring Heemskerk
 → 
 →  [Object nr. 14281]
 

 
 

 
 

 

Uitgebreid zoeken

Object nr. : 14281
 
Titel : Duinen algemeen
 
Beschrijving : Het woonhuis op deze foto is het ouderlijk huis van de Familie Benning. (Kaag 2).
De vlag hangt uit vanwege de thuiskomst van Bertus Benning uit IndiŽ. Zijn vader Piet Benning was Jachtopziener en beheerde De Kaag.
Zowel in het Beverwijkse als het Heemskerkse deel van de duinen zijn fragmenten met de naam Kaagweg terug te vinden. In Beverwijk begon de Kaagweg aan de Zeestraat ter hoogte van de Betonweg tegenover de huidige begraafplaats Duinrust. De weg op de voorgrond links voerde daar naar toe.
Dit woonhuis en enkele naastgelegen panden lagen op Heemskerks grondgebied waar nu het waterproductiebedrijf Jan Lagrand is gevestigd. (zie ook foto 21394). De weg erheen vanuit Heemskerk liep vanaf via de Strengweg door een prachtig bebost gebied waarlangs mogelijk diverse duinderbuurtbewoners hun pasgeboren kinderen naar Wijk aan Zee brachten om ze daar te laten dopen. Dat was, zeker in de winter, een mooi luw pad en dichterbij dan de kerk in Heemskerk. Het drinkwaterstation ligt nu op het Tata-terrein, en is te bereiken aan het eind van de Waterweg (die een scheiding vormt tussen het verlengde van de Strengweg en het Tata-terrein. De Waterweg begint bij de rotonde in de Westelijke Randweg die verwijst naar de locaties Beverwijk West II en III op het Tata-terrein.
Voor de ligging van De Kaag op de kaart, zie ook foto 14300,14301.
De weg op de voorgrond ging rechtsaf richting Voorweg in Heemskerk.
Voorbij de woning was een splitsing die linksaf voerde naar Wijk aan Zee en rechtsaf verder het duingebied in naar de Oldenborghweg.
De woning werd gesloopt eind 1970, begin 1971.
Plaats/dorp : Heemskerk
Wijk in Heemskerk : Duinen
Straatnaam : Kaagweg
Datum opname : ca. 1960
 
Fotograaf   :
Uit Map of Album :
Fotonummer in het album :
Thema : Buurtschappen; Heemskerker duingebied; Duinen en jacht
Bijzonderheden :
 

Vorige object   Volgende object

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande foto?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  

Uitgebreid zoeken
 

Aangepast dd.: 12 mei 2020