Historische Kring Heemskerk

De beeldbank van de HKH werd opgestart in 2013. Op 16 september 2015 werd de 5.000 ste foto voor publicatie vrijgegeven. Inmiddels is het aantal foto's de 10.000 gepasseerd.
 

Beeldbank Foto's Historische Kring Heemskerk
 → 
 →  [Object nr. 14602]
 

 
 

 
 

 

Uitgebreid zoeken

Object nr. : 14602
 
Titel : Duinen algemeen
 
Beschrijving : Boerderij Fam J. Langendijk in De Kaag.(Kaag 4, gesloopt jaren 1960)
Zowel in het Beverwijkse als het Heemskerkse deel van de duinen zijn fragmenten met de naam Kaagweg terug te vinden. In Beverwijk begon de Kaagweg aan de Zeestraat ter hoogte van de Betonweg.
Deze boerderij en enkele naastgelegen panden lagen op Heemskerks grondgebied waar nu het waterproductiebedrijf Jan Lagrand is gevestigd. (zie ook foto 21394). De weg erheen vanuit Heemskerk liep vanaf via de Strengweg door een prachtig bebost gebied waarlangs mogelijk diverse duinderbuurtbewoners hun pasgeboren kinderen naar Wijk aan Zee brachten om ze daar te laten dopen. Dat was, zeker in de winter, een mooi luw pad en dichterbij dan de kerk in Heemskerk. Het drinkwaterstation ligt nu op het Tata-terrein, en is te bereiken aan het eind van de Waterweg (die een scheiding vormt tussen het verlengde van de Strengweg en het Tata-terrein. De Waterweg begint bij de rotonde in de Westelijke Randweg die verwijst naar de locaties Beverwijk West II en III op het Tata-terrein.
Voor de ligging van De Kaag op de kaart, zie ook foto 14300,14301.

PS:
Nazaten van Boer Langendijk geven aan dat ze zich de schuur links op de foto niet herinneren maar zien wel gelijkenis met de bedoelde boerderij; mogelijk is hier sprake van een gelijksoortige boerderij van Jhr. Boreel, toenmalig eigenaar van het duinterrein.
Elders in de beeldbank zijn van de voorzijde van de boerderij foto's opgenomen. Zie ook foto 21702, 21703
Plaats/dorp : Heemskerk
Wijk in Heemskerk : Duinen
Straatnaam : Kaagweg
Datum opname :
 
Fotograaf   :
Uit Map of Album : 21a Duinen
Fotonummer in het album : 25a
Thema : Buurtschappen; Duinen en jacht; Boerderijen
Bijzonderheden :
 

Vorige object   Volgende object

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande foto?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  

Uitgebreid zoeken
 

Aangepast dd.: 27 mei 2020