Historische Kring Heemskerk

De beeldbank van de HKH werd opgestart in 2013. Op 16 september 2015 werd de 5.000 ste foto voor publicatie vrijgegeven. Inmiddels is het aantal foto's de 10.000 gepasseerd.
 

Beeldbank Foto's Historische Kring Heemskerk
 → 
 →  [Object nr. 14661]
 

 
 

 
 

 

Uitgebreid zoeken

Object nr. : 14661
 
Titel : Straten Broekpolder
 
Beschrijving : Op de foto loopt diagonaal de (oude) A9 met links daarvan de woonwijk Zuidbroek en daarboven de motorcrossbaan.
Rechts zijn zijn zichtbaar de contouren van de nieuwe wegenstructuur, de nieuwe A9 met de aftakking (A22) naar Beverwijk en de Velsertunnel.
Tussen de oude en de nieuwe A9 komt de nieuwe woonwijk Broekpolder waar voor Beverwijk en Heemskerk tesamen ca. 3500 woningen zullen worden gebouwd.
Iets boven het midden van deze plek ligt het diepste punt van de polder waar zes brede sloten samenkomen. Van deze plek is een foto uit 2011 in de beeldbank opgenomen op nummer 14662.
Rechtsboven is nog een hoekje te zien van Fort Veldhuis, rechtsonder is zichtbaar het Gasverdeelstation aan de Genieweg.
Meer informatie over de Broekpolder is te vinden in hoofdstuk 3.3 van het boek "Heemskerk in kaarten en verhalen" geschreven door Go Stavenuiter en Gerard Castricum, dat wij in 2013 uitgaven t.g.v. ons 25-jarig jubileum.
Diverse foto's in deze serie werden aan dit boek ontleend.
Plaats/dorp : Heemskerk
Wijk in Heemskerk : Broekpolder
Straatnaam :
Datum opname : 1993
 
Fotograaf   :
Uit Map of Album : 25 Broekpolder
Fotonummer in het album : 1b
Thema : Buitengebieden en polder; Luchtfoto's; Kaarten en plattegronden
Bijzonderheden :
 

Vorige object   Volgende object

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande foto?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  

Uitgebreid zoeken
 

Aangepast dd.: 03 mei 2018