Historische Kring Heemskerk

De beeldbank van de HKH werd opgestart in 2013. Op 16 september 2015 werd de 5.000 ste foto voor publicatie vrijgegeven. Inmiddels is het aantal foto's de 10.000 gepasseerd.

Homepage HKH Collectie Foto's HKH Zoekresultaat

Zoekresultaat:    Straten Neksloot   (in veld: Titel)

Aantal gevonden foto's : 16   (uit: 10306)

Klik op foto voor vergroting en meer informatie

1. Object nr.: 11475   (11475.jpg)
Straat            : Vivaldistraat
Thema           : Wijken; Vergezichten
Beschrijving  :Oosterzij met links de Vivaldistraat richting Noorderveld.
De foto werd duidelijk genomen op een maandag !!

2. Object nr.: 11476   (11476.jpg)
Straat            : Vivaldistraat
Beschrijving  :Vivaldistraat met Laurentiuskerk en buurthuis de Zandkraai

3. Object nr.: 11529   (11529.jpg)
Straat            : Bizetstraat
Beschrijving  :

4. Object nr.: 11530   (11530.jpg)
Straat            : Bizetstraat
Beschrijving  :

5. Object nr.: 15223   (15223.jpg)
Straat            : Beethovenstraat
Thema           : Winkels en winkeliers; Sport en Sportverenigingen
Beschrijving  :Achterzijde van de dr. Prinsenhal met links winkels aan de Beethovenstraat. Boven de winkels appartementen met aan de andere kant van het gebouw ook appartementen te bereiken via de Cesar Franckstraat. Tussen de gebouwen de Sporthal. Inmiddels gesloopt.

6. Object nr.: 19635   (19635.jpg)
Straat            : Maerelaan
Thema           : Straten dorp; Boerderijen
Beschrijving  :De boerderij/woning van Frans Seignette lag aan het einde van de Maerelaan aan de Necksloot.

7. Object nr.: 20035   (20035.jpg)
Thema           : Wijken; Diversen
Beschrijving  :Het intrillen van de damwandplaten voor het maken van een riooloverstort tussen de Baandert en de Neksloot nabij de houten voetgangersbrug tussen de wijken Neksloot en de Maer.

8. Object nr.: 20036   (20036.jpg)
Thema           : Wijken; Diversen
Beschrijving  :Het riooloverstort in wording. Vloer en wanden zijn reeds gestort en ontkist. Steigerwerk wordt geplaatst als draagconstructie voor de bekisting van het bovendek. Aan de buitenzijde van de betonwanden is de geslagen tijdelijke damwand nog zichtbaar. De pijp boven fungeert als afstandshouder tussen de damwanden zodat die na het ongraven van de bouwput onder druk van grond of water vervormen en naar elkaar worden gedrukt.

9. Object nr.: 20037   (20037.jpg)
Thema           : Recreatie en Vermaak
Beschrijving  :Na het realiseren van de riooloverslag nabij de Neksloot is het terrein een mooi object om te fietscrossen voor de jeugd. Het is nooit als zodanig ingericht i.v.m. de veiligheid. Er bevinden zich meerdere stalen luiken en en riooldeksels die bereikbaar moeten blijven maar tot verwondingen en ongevallen zouden kunnen leiden.
Rechts is de Baandert nog net zichtbaar en tussen de bomen de bebouwing aan de Jean Monnetstraat in plan de Maer.

10. Object nr.: 20916   (20916.jpg)
Straat            : Mozartstraat
Thema           : Wijken; Vergezichten
Beschrijving  :Weerspiegeling in het water van de Neksloot van de woning aan de Mozartstraat 98. Deze woning is in 1976 gebouwd door Burgemeester Nielen.

11. Object nr.: 21223   (21223.jpg)
Thema           : Straten dorp
Beschrijving  :Sierbestrating op de Promenade. Hier gezien vanaf de Mozartstraat met rechts de woning die oud-burgemeester Nielen na zijn pensionering liet bouwen en betrok.

12. Object nr.: 21224   (21224.jpg)
Straat            : Korte Promenade
Thema           : Straten dorp
Beschrijving  :In het najaar 2018 is de bestrating van de Promenade vervangen door sierbestrating en zwaardere tegels. Bij de verspringingen zijn dat 5 kantige tegels in meerdere kleuren. De rechte stukken een 60 x 30 formaat in een kleur zoals onder en boven. Het geeft het pad meer alure, met recht nu een promenade. zie ook de foto's 21223, 21225 en 21226.

13. Object nr.: 21225   (21225.jpg)
Thema           : Straten dorp
Beschrijving  :De nieuwe sierbestrating op de overgang van de korte Promenade en de Promenade.
De 5 kantige siertegels in meerder kleurnuances geven extra fleur aan het geheel.
zie ook de foto's 21223, 21224 en 21226.

14. Object nr.: 21226   (21226.jpg)
Thema           : Straten dorp
Beschrijving  :Sierbestrating op de Promenade noordelijker van foto 21225, rechts achter de treurwilg is de houten brug over de Neksloot te ontwaren. Zie ook de foto's 21223, 21224 en 21225.

15. Object nr.: 21253   (21253.jpg)
Straat            : Beethovenstraat
Thema           : Wijken; Winkels en winkeliers
Beschrijving  :Winkel van de Action aan de Dr. Prinsengalerij met ingang aan de Beethovenstraat. Aan de voorkant was ook nog gevestigd een afhaal Chinees en een Bloemenzaak. Bij de ingang van de
Prinsengalerij aan de kant van de Maerelaan is de Maere apotheek gevestigd.

16. Object nr.: 21969   (21969.jpg)
Thema           : Openbare gebouwen en terreinen; Kunstwerken openbaar
Beschrijving  :De Stichting Bankjesparade voor en door Kunstenaars ontwikkeld en plaatst in de Gemeente Heemskerk aparte Bankjes. Het meest recente bankje die op dit moment is geplaatst is de Wolkenbank gemaakt door Alie Kalverda. De bank is geplaatst in het park aan de Neksloot-Baandert.

Laatste wijziging binnen getoonde foto's: 16 december 2019