Te koop zijn in ons Historisch Huis tijdens openstellingsuren en in onze kraam bij evenementen:

Uitgave  Beschrijving Leden-prijs Prijs niet-leden
 heemskringen kleinere

Tijdschrift Heemskring

Aanwezige originele exemplaren prijs per nummer

Kaartenboek Heemskerk in kaarten en verhalen

De geschiedenis van Heemskerk in samenhang met maatschappelijke systemen en tradities verklaard aan de hand van kaarten die voor allerlei doeleinden werden samengesteld.

€ 15.00  € 15.00
DVD-opdruk Van Scupildhem tot Heemskerk

‘Het verleden van Heemskerk in vogelvlucht’

Thuis in Heemskerk

Aart Andeweg schrijft al een aantal jaren maandelijks namens de HKH een bijdrage in de Heemskerkse Courant over het dorp Heemskerk. Hij geeft daarin actuele ontwikkelingen een historisch perspectief.
Piet Diemeer voorziet ons op meerdere manieren van verhalen over mensen en gebeurtenissen uit Heemskerk. Daar hebben we er een aantal van uitgekozen als illustraties van het leven in Heemskerk door de jaren heen.

Het boek kan ook worden besteld via de website www.boekenbestellen.nl/thuisinheemskerk voor € 18.95

€ 15.00 € 15.00

Oosterweg, wat ben je rijk……

Het boek belicht de geschiedenis van het oorspronkelijke boerenpad met aandacht voor het natuurschoon, de bewoners en de relatie met het nabijgelegen Kasteel Marquette.

Ook te bestellen via lambertkoppers@xs4all.nl

€ 15.00  € 15.00

Heemskerkers tussen goed en fout

Dit boek geeft de ‘foute’ Heemskerkers een plaats in de lokale geschiedenis. Voor dit boek zijn meer dan 150 dossiers over 45 ‘foute’
Heemskerkers en anderen die van belang waren, geraadpleegd. Dat leverde vaak verrassende resultaten op. Soms bleken ze helemaal niet zo ‘fout’ te zijn geweest.

Het boek (360 pag.) is uitsluiten te bestellen via website www.boekenbestellen.nl/heemskerkers

€ 29,50 € 29,50

Wandelen door het centrum van Heemskerk

Uitgave 2018 over wandelen door Heemskerk met plattegrond, veel wetenswaardigheden, foto’s en vermelding en uitleg over ruim 40 bezienswaardigheden.

De handige ringbanduitgave maakt het goed mogelijk het boekje open te slaan, dubbel te vouwen en op te bergen tijdens de wandeling.

€ 5,75 € 5,75
 Wandeling

Een wandeling aan de hand van foto’s door het oude Heemskerk

Uitgegeven ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de HKH.

Laurentius Honderd Jaar Laurentius in Heemskerk

Biografie van de patroonheilige St. Laurentius;Geschiedenis van de kerk van ontstaan tot eeuwfeest; Beschrijving van het katholieke school- en verenigingsleven;Beschrijving van de restauratie

Pleister “Een stevige pleister op mijn neus”

‘Heemskerkse herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog’