Ook wij hebben onze bronnen en raken geïnspireerd van diverse interessante pagina’s en plaatsen op internet waar wij dan ook vaak te vinden zijn zoals bijvoorbeeld:

Naam omschrijving
  Het Historisch Genootschap Midden Kennemerland houdt zich bezig met de lokale geschiedenis van Beverwijk, Heemskerk en Velsen.
  Het museum voor de regionale geschiedenis van Midden Kennemerland
 Hist kring velsen Onze zustervereniging in Velsen
 oud-uitgeest Onze zustervereniging in Uitgeest
logo-oc

Onze zustervereniging in Castricum

 

LOGOAWBHKLEUR Archeologische Werkgroep Beverwijk-Heemskerk geeft informatie over de historie van Beverwijk en Heemskerk en in bredere zin over Nederland en natuurlijk over archeologie en geschiedenis
 logo NHA Historisch informatiecentrum voor de provincie Noord-Holland, de provinciehoofdstad Haarlem en diverse gemeenten tussen Haarlem en Heemskerk
logoSHA Het doen van archeologisch onderzoek en het publiceren van historisch archeologische boeken en reeksen.
Een nieuwe stichting die zich inzet om zoveel mogelijk kinderen en volwassen in Heemskerk te bereiken en hen de mogelijkheid te geven om te genieten van en te groeien door kunst en cultuur.
Aircraft recovery Fort Veldhuis / Luchtoorlogmuseum / Aircraft Recovery GroupInformatie over de luchtoorlog 1940-1945
stelling amsterdam Informatie over de 135 km lange verdedigingskring rond de hoofdstad Amsterdam aangelegd door het Departement van Oorlog
  Archeologiecentrum provincie Noord-Holland, geeft archeologische vondsten een passende behuizing en toont de hele Noord-Hollandse geschiedenis van Steentijd tot WO II.
 omd-logo Open Monumentendag is een jaarlijks evenement in het tweede weekend van september, waarbij duizenden monumenten in Nederland gratis toegankelijk zijn voor publiek.
logo cultuurcompagnie Ontwikkelaars in kunst en erfgoed
Voortgekomen uit de twee organisaties Cultureel Erfgoed Noord-Holland en Kunst en Cultuur Noord-Holland .
 logo De  ‘Hoftuiniers’ geven met plezier rondleidingen, onderhouden de verschillende onderdelen van de tuin; de stijltuin met zijn symmetrische borduurwerk van groen, het rosarium, de groente- en kruidentuin en de boomgaard.
Voor eenvoudig opzoeken van kaarten en plattegronden door heel Nederland  in zelf gekozen periode in de afgelopen eeuwen.
Oer-ij In de uitgestrekte groene driehoek tussen Haarlem, Alkmaar en Zaanstad stroomde duizenden jaren geleden het Oer-IJ. Een grillige vertakking van de Rijn, die bij Castricum in zee uitmondde. Op deze website veel informatie over dit prachtige landschap is en de ontstaans- en bewoningsgeschiedenis .
logo-zcbs Het ZCBS is volledig bedacht, ontworpen en gerealiseerd door Gerard van Nes, medewerker van het Zijper Museum te Schagerbrug (NH). Het wordt gedragen en gezamenlijk ondersteund door alle automatiseringsmedewerkers van de deelnemende instituten.

logo-zcbs

 

Mail naar HKH

U bent altijd welkom om ons een mail te sturen

Niet leesbaar? Verander code captcha txt

Typ uw zoekterm en klik 'Enter' om te zoeken