Ook wij hebben onze bronnen en raken geïnspireerd van diverse interessante pagina’s en plaatsen op internet waar wij dan ook vaak te vinden zijn zoals bijvoorbeeld:

Naam omschrijving
  Het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland houdt zich bezig met de lokale geschiedenis van Beverwijk, Heemskerk en Velsen. Het genootschap zet zich in om de geschiedenis van Midden-Kennemerland onder de aandacht te brengen en levend te houden.
Het museum voor de regionale geschiedenis van Midden Kennemerland
 Hist kring velsen

Historische Kring Velsen

De geschiedenis van Velsen en zijn bewoners en instandhouding van historische objewcten en waarden.

 oud-uitgeest

Historische Vereniging Oud Uitgeest

De geschiedenis van Uitgeest en bundelen en in stand houden van de historische gegevens van Uitgeest.

logo-oc

Stichting Werkgroep Oud-Castricum

Over archeologie, cultuurhistorie, archieven, foto’s en literatuur van Castricum en Bakkum

 logo NHA Historisch informatiecentrum voor de provincie Noord-Holland, de provinciehoofdstad Haarlem en diverse gemeenten tussen Haarlem en Heemskerk
logoSHA Het doen van archeologisch onderzoek en het publiceren van historisch archeologische boeken en reeksen.
  Een nieuwe stichting die zich inzet om zoveel mogelijk kinderen en volwassen in Heemskerk te bereiken en hen de mogelijkheid te geven om te genieten van en te groeien door kunst en cultuur.
Een Groet Uit Heemskerk
Door middel van vele foto’s, oude foto’s, kaarten en ander materiaal, wordt een In een vijftal hoofdonderwerpen beeld geschetst van Heemskerk  door de decennia heen.
Aircraft recovery Fort Veldhuis / Luchtoorlogmuseum / Aircraft Recovery GroupInformatie over de luchtoorlog 1940-1945
stelling amsterdam Informatie over de 135 km lange verdedigingskring rond de hoofdstad Amsterdam aangelegd door het Departement van Oorlog
  Archeologiecentrum provincie Noord-Holland, geeft archeologische vondsten een passende behuizing en toont de hele Noord-Hollandse geschiedenis van Steentijd tot WO II.
 omd-logo Open Monumentendag is een jaarlijks evenement in het tweede weekend van september, waarbij duizenden monumenten in Nederland gratis toegankelijk zijn voor publiek.
 
Steunpunt Monumenten & Archeologie
De missie  is om gemeenten te helpen om de waarde van ons erfgoed te onderzoeken, koesteren en etaleren, maar vooral te verankeren in de ruimtelijke en maatschappelijke ontwikkelingen die de komende jaren gaan plaatsvinden. 
 logo De  ‘Hoftuiniers’ geven met plezier rondleidingen, onderhouden de verschillende onderdelen van de tuin; de stijltuin met zijn symmetrische borduurwerk van groen, het rosarium, de groente- en kruidentuin en de boomgaard.
Voor eenvoudig opzoeken van kaarten en plattegronden door heel Nederland  in zelf gekozen periode in de afgelopen eeuwen.
Oer-ij In de uitgestrekte groene driehoek tussen Haarlem, Alkmaar en Zaanstad stroomde duizenden jaren geleden het Oer-IJ. Een grillige vertakking van de Rijn, die bij Castricum in zee uitmondde. Op deze website veel informatie over dit prachtige landschap is en de ontstaans- en bewoningsgeschiedenis .
logo-zcbs Het ZCBS is volledig bedacht, ontworpen en gerealiseerd door Gerard van Nes, medewerker van het Zijper Museum te Schagerbrug (NH). Het wordt gedragen en gezamenlijk ondersteund door alle automatiseringsmedewerkers van de deelnemende instituten.

logo-zcbs

 

Start typing and press Enter to search