cursus ‘stamboomonderzoek voor beginners’

Dit voorjaar organiseert Historisch Genootschap Midden-Kennemerland in samenwerking met Historio, bij voldoende belangstelling, een cursus ‘stamboomonderzoek voor beginners’.

Mede door het succes van het televisieprogramma Verborgen Verleden is de interesse voor het zoeken naar je voorouders de laatste jaren ontzettend toegenomen. Daarbij wordt het ook steeds makkelijker om thuis vanuit je luie stoel te zoeken naar gegevens, omdat steeds meer gedigitaliseerde informatie te vinden is op het internet. Maar hoe vind je je weg in die eindeloze hoeveelheid informatie? En hoe betrouwbaar is datgene wat je vindt? Kun je daadwerkelijk wel alles vinden via het internet? En als je dan wat gevonden hebt, wat kun je dan vervolgens met die informatie? Hoe maakt u daar een overzichtelijke stamboom van?

Allemaal vragen waarop tijdens de cursus antwoord zal worden gegeven. Stap voor stap zal worden uitgelegd hoe u te werk kunt gaan. Heeft u altijd al eens willen starten met uw onderzoek, maar weet u niet hoe? Dan is deze cursus iets voor u!
Komen uw voorouders niet uit Beverwijk? Geen probleem! Juist omdat we met veel digitale bronnen aan de slag gaan, zullen we tijdens de cursus ook toegang hebben tot veel informatie in het hele land. In vier avonden krijgt u uitleg over de onderzoekssystematiek en over de verschillende bronnen. Maar u gaat ook vooral zelf aan de slag met uw eigen onderzoek.

Datum, tijdstip en prijs van de cursus zijn nog niet bekend, maar op donderdag 24 januari a.s. licht Sander Wegereef van Historio alvast een tipje van de sluier door in zijn lezing een preview te geven van de cursus. U kunt dan ook aangeven of u belangstelling hebt om de cursus te volgen. De lezing vindt plaats van 20.00-21.00 uur in het Huis van Geschiedenis, Noorderwijkweg 2a in Beverwijk en de toegang is gratis.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search