EXPOSITIE KOM IN DE KAS 2015

Al meer dan 10 jaar is bij elke manifestatie van “Kom in de Kas”, de Historische Kring Heemskerk aanwezig met een expositie die dan meestal aansluit bij het thema van Kom in de Kas.

Zo kunt u dus in de kassen zien wat er nu wordt gedaan op agrarisch gebied en via de HKH hoe dit vroeger gebeurde.
Heemskerk was vanouds een gemeente met veel tuinders en boeren. Door de uitbreiding van onze gemeente zijn behoorlijk wat bedrijven “geofferd” voor het bouwen van huizen en wegen. Zo is een gemeente ontstaan waar de meeste mensen enorm trots op zijn en dat merken wij, niet alleen aan het aantal leden van onze kring (bijna 2100) maar ook aan het feit dat steeds meer mensen de weg naar de Kerklaan vinden om onze activiteiten te aanschouwen.
Kom ook eens naar ons Historisch huis aan de Kerklaan 1 om te zien wat ca. 70 vrijwilligers presteren. Zij vertellen graag iets over Heemskerk van vroeger tot nu, of helpen met het maken van een scriptie of maken u wegwijs op de enorme fotobank van de HKH en nog veel meer. U wordt van harte uitgenodigd!!!

Op 11 en 12 April staan wij met een zeer grote expositie bij de orchideeënkwekerij Floricultura, een bedrijf waar 400 werknemers zorgen voor export uit Heemskerk over bijna de gehele wereld. Onze expo bevat ongeveer 45 luchtfoto’s van Heemskerk en zo’n 220 foto’s van scholen/leraren en leerlingen.
Kijk op www.komindekas.nl/heemskerk

Recent Posts

Start typing and press Enter to search