Herdenking bij Kruisberg neergestorte Lancaster bommenwerper
Het relaas en de herdenking 70 jaren later bij het monument bij de Dorpskerk.

Ik was er bij; Heemskerkse herinneringen aan Oorlog en Bevrijding
Op initiatief van het Comité Viering 70 Jaar Bevrijding Heemskerk werd een document samengesteld waarin een vijftal min of meer bekende Heemskerkers hun herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog met ons deelt. De namen van alle medewerkers aan deze film te noemen, voert te ver, maar velen van hen hebben een band met de Historische Kring Heemskerk terwijl het camera- en montagewerk is van de hand van Henk Tijbosch.

Prijsuitreiking vitrinewedstrijd Gemeentehuis
Op 15 januari werden in de hal van het Gemeentehuis de prijswinnaars ontvangen van de wedstrijd over de gebruiksvoorwerpen die in de periode daarvoor waren tentoongesteld in onze vitrine.
Het zal geen verbazing wekken dat alle drie winnaars afkomstig zijn uit de sector waaruit de tentoongestelde voorwerpen afkomstig waren. De prijswinnaars waren Ben de Wildt (15 punten), dhr. Verduin (14.5 punten) en Richard Numan (14 punten).

Geurige Heemskerkse Geschiedenis
In het kader van Educatief Project Geur gingen 4 leerlingen uit groep 8 van Basisschool Het Rinket op onderzoek naar Heemskerkse geuren en bezochten daarvoor diverse historische plekken waar ze door leden van de HKH over de geurige geschiedenis werd verteld. De film kwam tot stand in het samenwerkingsverband tussen Caleidoscoop Film, Gaialab en Stichting Beeldende Kunst Manifestatie Heemskerk.

 

Historisch Huis
Met de viering van ons 25-jarig jubileum in het zicht, werd in september 2012 een promotiefilmpje samengesteld als deelname aan een sponsoractie. De prijs werd niet gewonnen, maar het filmpje blijft de moeite waard als inkijkje in ons Historisch Huis aan de Kerklaan in Heemskerk.

 

Maerten in Cyberspace
In 1996 werd ter gelegenheid van de restauratie van de Grote Sint Laurenskerk in Alkmaar door het kunstenaarscollectief “De Werkmaatschappij” het triptiek dat Maerten van Heemskerk oorspronkelijk voor deze kerk schilderde, door middel van digitale technieken vanuit Linköping in Zweden naar Alkmaar teruggebracht.

 

Van de opgravingen tijdens de aanleg van de broekpolder zijn door de werkgroep Film/Video beelden vastgelegd waarvan hier enkele worden getoond.

 

Gefilmd verslag van de nagespeelde veldslag tussen het Frans-Hollandse leger en de Engels-Russische invasietroepen op 6 oktober 1799 tussen Castricum en Heemskerk

Seniorendag Heemskerk 2019
RTV Heemskerk nam een kijkje op de seniorenmarkt die werd gehouden in het Gemeentehuis van Heemskerk

 

Onbekend kasteel gevonden op kasteelterrein Oud Haerlem in Heemskerk

Start typing and press Enter to search