HKH zoekt naar ‘Tour de Heems’.

In begin september wordt als onderdeel van de ronde van Heemskerk de ‘dikke banden race’ verreden. Jongelui strijden om de hoogste eer.
Al tussen de jaren 1961 en 1985 werd jaarlijks een wielerwedstrijd voor jongeren georganiseerd, onder de naam ‘Tour de Heems’. In twee leeftijdsgroepen werden op maandag- t/m woensdagavond de voorronden verreden via een afvalsysteem, waarna op donderdagavond de finalerondes werden gehouden. In de loop der jaren is het parcours enkele keren verlegd, maar steeds weer heerste er een sfeer van de Tour de France. Vooraf reden de deelnemers een rondje door het dorp, begeleid door reclamewagens en muziek. Verder waren er de Toerdirecteur, de starters, de aankomstjury, de speaker/toercommentator en niet te vergeten de rondemiss en de prijzen (o.a. een nieuwe fiets). Het saldo van dit door de middenstand gesponsorde evenement ging naar een goed doel, zoals een kinderverblijf en een blindengeleidehond.
De HKH beschikt over beperkte informatie en materiaal, zodat er geen goed artikel over de Tour te schrijven is. Daarom stellen we hierbij de vraag in contact komen met personen die met verhalen, foto’s, knipsels, promotiemateriaal of wat dan ook ons kunnen helpen. Uiteraard blijft het materiaal uw eigendom. Tevens maken we graag kennis met personen die zelf bij de organisatie van dit wielerfestijn betrokken zijn geweest of hebben meegedaan. Het eerste contact kunt u leggen via een berichtje naar e-mailadres: p.j.c.m.janssens41@casema.nl of door langs te komen tijdens openingstijden van het Historisch Huis (o.a. maandagmiddag tussen 2 en 4 uur, A. Verherentstraat 5).

Recent Posts

Start typing and press Enter to search