IN MEMORIAM HANS STAM

Opnieuw betreurt de Historische Kring Heemskerk het verlies van een pionier, die vanaf het begin betrokken was bij onze vereniging: Hans Stam, op 6 februari overleed hij 89 jaar oud.Hans Stam

Veel leden van de HKH hebben mooie herinneringen aan Hans. Hij was een geweldige man om mee samen te werken, eentje die altijd klaar stond voor de Kring.
Jarenlang was hij actief, als ontvanger van bezoekers, bij de verbouwing en het beheer van ons Historisch Huis. Ook was hij te vinden op markten, braderieën e.d. om de vereniging te promoten.

Hans was bestuurslid van de HKH van april 2002 tot april 2005.
Hans verdiepte zich graag in de geschiedenis van Heemskerk; dat bracht hem regelmatig in het archief in Haarlem. Hij was zeer kundig in het vertalen van Middeleeuwse documenten (paleografie).
Ook toen zijn gezondheid hem in de steek liet en hij niet meer de energie had om iets voor de HKH te doen en de bijeenkomsten mee te maken, bleef hij belangstelling houden in het wel en wee van zijn club. Dat bevestigen mensen die met hem hebben gewerkt en hem in de laatste jaren thuis bezochten.
Hans Stam: een fijn mens, die het vertrouwen had van velen. Een goede vriend, die we zullen missen.

Bestuur Historische Kring Heemskerk, februari 2016

Recent Posts

Start typing and press Enter to search