In memoriam Jan de Ruijter (29-11-1940 – 14-1-2020)

Dinsdag 14 januari overleed Jan de Ruijter, een geboren en getogen Heemskerker. Opnieuw verliest de Historische Kring Heemskerk (HKH) een van haar trouwe vrijwilligers!
Jan was in zijn werkzame leven ambtenaar, archivaris. Allereerst binnen de gemeente Heemskerk, daarna tot zijn pensioengerechtigde leeftijd in de gemeente Castricum. En die deskundigheid nam hij mee als vrijwilliger naar de HKH waar hij vele jaren het archief van de HKH heeft opgebouwd en beheerd. Hij was dan ook na zijn pensioen op de vaste dinsdagavond en woensdagochtend te vinden in het Historisch Huis van de Historische Kring Heemskerk. Allereerst met een praatje onder het genot van een bakkie en daarna archiverend aan de slag.

Jan was net als zijn vader een man vol humor met zijn humoristische uitspraken. Voor de oud-Heemskerkers: zijn vader stond ook wel bekend als “Jan van Jut”. Zelf werd Jan ook wel ‘Jim’ genoemd. Zo hield je de Jan de Ruijters uit elkaar.
Jan was ook een echte sportman, zeker in de wielersport, die hij volop heeft beoefend en waarvan hij heeft genoten. En waarbinnen hij ook als vrijwilliger actief was. Niet gek dus dat je Jan, ook de laatste jaren, regelmatig op de fiets tegen kon komen in Heemskerk.
De HKH is hem veel dank verschuldigd en zal zijn werk, inbreng en humor node missen.
En zo merken we binnen de HKH opnieuw de sterfelijkheid van mensen, maar je kunt zeggen dat de geest blijft leven ook die van Jan, ‘onze Jim’.

Henk Engel
Voorzitter HKH

Recent Posts

Start typing and press Enter to search