IN MEMORIAM WILLEM VAN RIXEL

Na een kortstondig ziekbed is afgelopen zondag 21 december Willem van Rixel overleden.
Willem’s leven stond in het teken van bloemen, zijn gezin en de Historische Kring Heemskerk.

Willem werd geboren in Velsen Noord en leerde daar het bloemistenvak, waarin hij als hulp en bezorger is begonnen. Na zijn vertrek naar Heemskerk begon hij in zijn eigen kwekerij aan de Cieweg in het duingebied. In beide plaatsen, maar ook daar tussenin in Beverwijk heeft hij enorm veel vrienden gemaakt door zijn hartelijke omgang met iedereen.
Naast bloemist was hij een groot kenner van historische afbeeldingen van de omgeving.

Samen met zijn vrouw Tiny bezocht hij vele beurzen en markten waar zij op zoek gingen naar ansichtkaarten van hun geliefde woonplaats Heemskerk.
Vanaf de oprichting van de Historische Kring Heemskerk in 1988 was Willem nauw betrokken bij de Werkgroep Foto’s. Voor de vereniging bezocht hij persoonlijk mensen die meldden dat ze over oude foto’s beschikten . Maar ook uit de eigen verzameling was hij niet te beroerd om te delen met de HKH wat allengs zijn grote hobby werd..
Hij werkte mee aan alle foto-exposities die door de HKH werden georganiseerd. De foto exposities tijdens Kom in de Kas waren mede van zijn hand.
Ondanks zijn hogere leeftijd had hij belangstelling voor de digitale verwerking van zijn materiaal. Mede door zijn grote betrokkenheid bij het tot stand brengen van de beeldbank van de HKH is afgelopen jaar de 5000ste foto op de beeldbank gezet.

Willem is 80 jaar geworden.
Wij wensen Tiny, Bart, Monique en de kleinkinderen heel veel sterkte bij dit afscheid.

Bestuur en medewerkers

Recent Posts

Start typing and press Enter to search