In Vuur en Vlam

Donderdag 18 oktober kunt u twee Vertelvoorstellingen bijwonen, georganiseerd door de Historische Kring Heemskerk in het kader van 100 Jaar Hoogovens.

Plaats: Buurthuis Het Spectrum, Lauraplein 1a, 1961 GP Heemskerk

Tijd: Donderdag 18 oktober 20.00 uur

Entree: leden HKH gratis. Niet-leden 5 euro

Aanmelden via: E-mail secretaris@historischekringheemskerk.nl.

Voor de pauze

De terugkeer van de kanaalgraver (+- 30 min.)

Bij deze muzikale vertelvoorstelling neemt een kanaalgraver de luisteraar mee naar de erbarmelijke omstandigheden waaronder hij, en vele anderen, met eigen schep lange dagen en vele jaren heeft gegraven voor de aanleg van het Noordzeekanaal tussen 1865 en 1876.
Frank Edam schreef bij deze voorstelling een prachtig lied dat tijdens het verhaal een eigen deel van dit verhaal vertelt.

Na de Pauze:

In vuur en vlam (+-45 min.)

In deze muzikale vertelvoorstelling wordt de toeschouwer meegenomen in de intensieve strijd die ingenieur Henri Wenckebach met zichzelf en met vele anderen heeft moeten voeren om zijn plan tot het oprichten van een eigen Nederlandse Hoogovens gerealiseerd te krijgen.  Een strijd die door hem vol vuur werd gevoerd in het neutrale Nederland, terwijl elders Europa in vuur en vlam stond. Zelfs toen 100 jaar geleden, in 1918, de KNHS (Koninklijke Nederlandse Hoogoven en Staalfabrieken) werd opgericht was deze strijd nog niet helemaal gestreden tot in  1924 het vuur in Hoogoven 1 werd ontstoken. Maar niet door Henri Wenckebach.  

Deze zelf geschreven voorstellingen worden gebracht door

Piet Paree: verteller + schrijver tekst

Frank Edam: accordeon/gitaar en zang + schrijver van een deel van de liederen en muziek
Huub van der Laan: contrabas en zang.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search