Jumbo en HKH: plaatjesalbum over het dorp Heemskerk toen en nu

Halverwege vorig jaar zocht Jumbo Roemer op het Haydnplein contact met de Historische Kring Heemskerk. De vraag was of de HKH wilde meewerken aan de totstandkoming van een spaaralbum over de geschiedenis van het dorp Heemskerk. Bij de HKH moest daar wel even goed over nagedacht worden. Zo’n boekwerk met veel plaatjes maak je niet zomaar. Maar… een mooi en leuk idee was het zeker! Het sein ging op groen toen een werkgroep van tien enthousiastelingen er graag de schouders onder wilde zetten.

Zo konden Jumbo en de HKH samen het idee verder uitwerken. Het dorp van toen en nu is door de werkgroep vanuit verschillende hoeken belicht. Om er een paar te noemen: het begin van Heemskerk, de eerste wegen van het dorp, oorlogstijd ‘40-‘45, Heemskerk in de regio, cultuur, de scholen, het tuindersgebied, de duinen, religie, monumenten en kastelen, feesten en zelfs een kijkje in de toekomst.

Voor ‘Het dorp Heemskerk van toen en nu’ kunt u de plaatjes verzamelen bij het boodschappen doen bij Jumbo op het Haydnplein. Plaatjes om in te plakken en uw beeld van en kennis over Heemskerk te verbreden, in combinatie met de toelichtende verhalen bij ieder hoofdstuk.

De actie gaat zaterdag 26 februari van start. Die dag kunt u het spaaralbum gratis ophalen bij de Jumbo.  Leden van de HKH-werkgroep die het boek geschreven en samengesteld hebben,  ontvangen u die dag daar graag tussen 10.00 en 14.00 uur en staan klaar om eventuele vragen te beantwoorden.

Ook daarna kunt u natuurlijk een boek ophalen bij de Jumbo om te kunnen sparen.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search