Lezing Harddraverij in Heemskerk

Vrijdagmiddag 17 november en dinsdagavond 12 december houdt Gerard Post Uiterweer bij de HKH een verhaal over de harddraverij in Heemskerk.
Gerard Post Uiterweer is bijna 10 jaar voorzitter van de Harddraverijvereniging Heemskerk en inmiddels ook 7 jaar voorzitter van de landelijke bond van harddraverijverenigingen en -stichtingen in Nederland. Toen hij in Heemskerk in het bestuur kwam had hij nog nooit een harddraverij bezocht. En hij was ook nog eens een import-Heemskerker. Reden om zich actief te verdiepen in de geschiedenis én de passie die in Heemskerk leeft voor je de jaarlijkse kortebaandraverij op de eerste donderdag in september. Maar ook hoe diezelfde gekte eruit ziet in nog zo’n 25 andere plaatsen. Een echte kenner is hij naar eigen zeggen nog altijd niet, maar hij weet wél hoe de paarden lopen in het Nederlandse kortebaancircuit, hoe Heemskerk zich daarin onderscheidt, en hoe deze eeuwenoude traditie in ons dorp en op veel andere plekken in Nederland is gegroeid en in stand gebleven. Over het ontstaan van de harddraverij… en hoe deze zich heeft ontwikkeld en inmiddels zelfs is uitgegroeid tot immaterieel erfgoed.

Vanwege de te verwachte belangstelling moet u zich wel van tevoren aanmelden voor een van beide bijeenkomsten. Dat kan bij: secretaris@historischekringheemskerk.nl

Locatie: Historisch Huis HKH in de St. Mariaschool aan de A.Verherentstraat.
Tijd: Vrijdag 17 november 14.00-16.00 uur
Dinsdag 12 december 19.30-21.00 uur

Recent Posts

Start typing and press Enter to search