Lezing HKH: Wonen in Heemskerk

In Heemskerk zijn de laatste halve eeuw meer dan tien woonwijken gebouwd, met ieder een eigen historie, uitstraling en kenmerken. In de tijd van Kerkbeek en Oosterzij moest er snel in woonruimte worden voorzien en zijn er veel rijtjeshuizen en flats gebouwd. In latere wijken is meer ingespeeld op groen en eengezinswoningen (Zuidbroek, de Maer, de Die). In de laatst gebouwde wijken is nog meer nadruk gelegd op vormgeving van wijk en woning (Broekpolder en Waterakkers). Intussen worden in oudere wijken flats weer vervangen door laagbouw, zoals recent in de Slotheerenbuurt, en woningen gerenoveerd (Muziekbuurt). Van iedere wijk is wel een opvallende gebeurtenis te melden.

Op woensdag 24 januari verzorgt de HKH een avond over dit thema. Aan de hand van foto’s wordt uw kennis van de wijken op de proef gesteld en zal Bob de Bie, stedenbouwkundige van de gemeente, een toelichting geven op wat er zoal kwam kijken voor het opzetten van de wijken. Daarnaast is er een korte film over de bouw van Broekpolder en geeft Gerard Castricum uitleg over de ontwikkeling van de wijk Zuidbroek – Oosterwijk.

U wordt uitgenodigd voor deze gevarieerde avond, die nog gehouden wordt in het Historisch Huis, Kerklaan 1, aanvang 20.00 uur. De kosten zijn 2 euro, op vertoon van lidmaatschapskaart HKH gratis.

Wel vooraf opgegeven via e-mail secretaris@historischekringheemskerk.nl of telefoon 0251-244005.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search