Lezingenreeks over Romeinen in Velsen

Binnenkort verschijnt de eindrapportage van het onderzoek bij Velsen 2. Naar aanleiding van deze nieuwe publicatie organiseert archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum een lezingenreeks waarin de aanwezigheid van de Romeinen in Velsen nader wordt besproken.

Op de plek waar nu de Velser- en Wijkertunnel liggen, wordt al jaren archeologisch onderzoek gedaan naar de Romeinse aanwezigheid. Velsen 1 – de oudste vindplaats – dateert van 16-28 na Christus, Velsen 2 van ongeveer 40-50 na Christus. Binnenkort verschijnt in de publicatiereeks van Huis van Hilde de eindrapportage van fase 2 van het fort: Velsen 2. Over Velsen 1 is al uitvoerig gerapporteerd.

In vier lezingen gaan experts Jona Lendering, Wouter Vos, Jasper de Bruin en Arjen Bosman in op de rol van de Romeinen in Velsen en in Noord-Holland.

De lezingen vinden plaats bij Huis van Hilde (Westerplein 6 te Castricum) op vrijdag 12 november, donderdag 25 november, donderdag 2 december en donderdag 9 december en starten om 20:00 uur (zaal open om 19.30 uur). Reserveren voor de lezingen kan via de website van Huis van Hilde: www.huisvanhilde.nl. Toegang met de Museumkaart is gratis, anders geldt de reguliere toegangsprijs van het museum (€7,50). Bij binnenkomst vindt controle van het coronabewijs plaats.

Klik hier voor meer informatie 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search