Nederlanders in dienst van Napoleon

Tijdens stamboekonderzoek vond Sandra Mottier drie broers van haar voorvader David Mottier die in het leger van keizer Napoleon dienden en deelnamen aan de dramatisch verlopen veldtocht naar Rusland in 1812/1813. Het lot van deze en vele andere jonge mannen is voor hun families jarenlang onbekend gebleven, vele lichamen bleven achter op het slagveld zonder identificatie.
Na meer dan 200 jaar is er meer informatie beschikbaar,
Klaas de Wit, Cornelis Hazes en Tunis Asjes werden opgenomen in het 3e Cohorte, wat was dit en wat was hun rol in de oorlog? Wat was het lot van Jan Beentjes? Wie kwamen er terug naar huis?

Sandra Mottier is zo gefascineerd geraakt door deze vergeten jongemannen dat ze een boek heeft geschreven, Familie Gezocht, geïnspireerd door de drie verdwenen broers Mottier.
Op 21 april 2023 komt Sandra bij de HKH vertellen over de Nederlanders en ook een aantal Heemskerk in dienst van Napoleon, wie waren ze, waar dienden ze en wat was hun lot.

Locatie: Historisch Huis HKH in de St. Mariaschool aan de A.Verherentstraat. Tijd: 14.00-16.00 uur. Er is plaats voor ongeveer 25 mensen.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search