Onderwaterarcheologie tijdens herfstvakantie in Huis van Hilde

In de herfstvakantie duik je bij archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum in de wondere wereld van de onderwaterarcheologie. Van streetart tot stripverhalen maken en van scherven duiken tot stand-up storytelling; binnen het thema ‘Opgedoken!’ zijn er allerlei activiteiten voor het hele gezin.

Onderwaterarcheologie
Van verdronken dorpen tot mysterieuze scheepswrakken; onderwaterarcheologie zorgt altijd voor spannende verhalen. In de vaste tentoonstelling van Huis van Hilde liggen diverse schatten uit het water zoals de sarcofagen van Etersheim, het 17e-eeuwse kanon en de fluit van Warder. Ook in de tijdelijke tentoonstelling Twee werelden in één wrak, fragmenten uit een koloniaal verleden staan vondsten centraal uit het wrak van het plantageschip dat ooit onderweg was naar de Nederlandse plantages maar bij Texel strandde en zonk…

Toegang en openingstijden
De activiteiten vinden plaats van zondag 16 oktober tot en met vrijdag 21 oktober. Huis van Hilde is geopend van 11.00 – 17.00 uur. Op maandag is Huis van Hilde gesloten. Toegang met een Museumkaart is gratis, de reguliere entree voor kinderen bedraagt €4,00 en voor volwassenen €7,50. Kijk ook op www.huisvanhilde.nl voor het activiteitenschema en meer informatie.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search