Open Huis Mariaschool

In de bijna honderd jaar oude Mariaschool aan de A. Verherentstraat, tegenover de Laurentiuskerk, gonst het bij tijd en wijle van de activiteiten. Zaterdag 6 juli laten alle ‘bewoners’ van het gebouw zien wat ze er zoal doen. Kunstenaars, Historische Kring Heemskerk, café Lokaal en Heemskerk FM zetten hun deuren open en heten iedereen welkom. Van 11.00 uur ’s morgens tot 17.00 uur ’s middags.
Kunstenaars
Het is een lange traditie dat er om de paar jaar open huis wordt gehouden in de ateliers van de Mariaschool. Dit jaar zijn de werkplaatsen van acht kunstenaars geopend: Mary Admiraal, Paulus Baars, Harold Bergfeld, Joke van Bree, Kees Heesterbeek, Nico Kok, Irene van der Oest en Ewout van Santen. Er is een grote verscheidenheid aan kunst te zien. Schilderijen, tekeningen, grafische printtechnieken, foto’s en beeldhouwwerk. Voor veel bezoekers is het een bijzondere gelegenheid om de kunstwerken te zien op de plek waar ze zijn gemaakt. Er zal ook het een en ander te koop zijn. Zoals het werk verschilt, zo hebben ook de ateliers hun eigen sfeer en uitstraling. De kunstenaars zullen hun oude en nieuwe werk van toelichtingen voorzien en eventueel hun werkwijze demonstreren. Op de monumentale bovenverdieping is een expositie ingericht, met onder meer werk van de kunstenaars uit de Mariaschool die deze dag niet kunnen deelnemen.
Historische Kring Heemskerk
De HKH zit met zijn Historisch Huis intussen een jaar in de Mariaschool en voelt zich daar zeer thuis. Op een mooie plek in Heemskerk in een gebouw dat bol staat van de historie. Volgend jaar bestaat de Mariaschool honderd jaar! Iedereen kan deze dag gewoon eens binnenlopen. De koffie staat klaar en de vrijwilligers van de HKH gaan graag met u in gesprek. Tijdens de open dag laten we beelden zien uit de historie van de Mariaschool en haar gebruikers. Ook zijn er foto’s van de oude Mariaschool uit de tentoonstelling ‘De scholen van Heemskerk’. Bent u het afgelopen jaar nog niet binnengestapt bij de HKH, dan is dit de kans om er eens rustig rond te kijken.
Heemskerk FM
De medewerkers van de lokale omroep van Heemskerk laten u graag hun werkruimte en studio zien. In vol bedrijf, want zij verzorgen deze dag radio- en tv-uitzendingen vanaf verschillende plekken in en buiten het gebouw.
Café Lokaal
Tijdens of na al die bezoeken aan de diverse ruimten van de Mariaschool is het goed toeven in Café Lokaal. Ook hier is het de hele dag ‘open huis’. Zodat u ook binnen of buiten onder het genot van een goed glas nog even kunt bijpraten of nagenieten.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search