OPEN KASTELENDAG EN LEZING 10 KASTELEN

Op 5 juni 2017 tweede pinksterdag is het weer Open Kastelen Dag. Hieraan doet Chateau Marquette dit jaar mee. Er zijn boogschutters die uitleg geven hoe er vroeger geschoten werd met pijl en Boog,
Om in hun onderhoud te voorzien en om te schieten bij verdediging van het kasteel.

Toegangspoort Marquette

Tevens verzorgt de Historische Kring Heemskerk elk heel uur een rondleiding in het kasteel. Tijdens de opening van 10.00 uur tot 17.00 uur is er ook een aanbieding van een soort High Tea in de catacomben van het kasteel tegen een gereduceerde prijs: 17,50 euro voor 2 personen bestaat uit Kopje soep ** Vingersandwiches met divers beleg, Scones met dunne slagroom, zoetigheden, Chocolades met Koffie of thee. Kom dus genieten.
Een bijzondere gelegenheid om het kasteel en de omgeving wat beter te leren kennen. Wij hopen u op tweede Pinksterdag te mogen ontmoeten.

de boogschutters

In de agenda van onze website staat behalve deze kastelendag ook genoemd de lezing die op woensdagavond 7 juni wordt verzorgd door Piet van Zwieten van de Historische Kring Heemskerk in de kapel van het Cultureel Centrum ( en thuisgebouw van Historische Kring Heemskerk), Kerklaan 1 om 20.00 uur een presentatie over de tien kastelen van Heemskerk.
In de 11de en 12de eeuw bezaten de graven van Holland in Heemskerk en omgeving veel grootgrondbezit. Ook andere edellieden lieten hier versterkingen oprichten, waaronder o.a. De Vlotter, Huis tot Heemskerk, het latere Marquette, Poelenburg, Rietwijck, Beierlust , Assumburg, Huis van Heemskerk, het latere Oud Haerlem, Meerestein, Oosterwijck. Adrichem en de Banjaert.
Hij neemt u mee in de geschiedenis, de bewoners en de bijzondere vondsten per kasteel.

Om deze presentatie -in de kapel van het Cultureel Centrum (v/h Muziekschool) aan de Kerklaan- bij te wonen, moet u zich aanmelden via een mailtje aan secretaris@historischekringheemskerk.nl of via tel. 244005. Entree: 2 euro.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search