(Nieuw Historisch) Open Huis

De opening van het Historisch Huis van de HKH op 1 juni jl. werd met trompetsignalen van Jesse en Kars ingeluid, waarna de dorpsomroeper in het kort de geschiedenis van het gebouw vertelde. De heer Frans Wiegmans, het laatste hoofd van de Mariaschool en Timo en Jorik, kleinzoons van Go Stavenuiter, het laatste hoofd van de Debora Baeke huishoudschool, onthulden vervolgens een fotocollage over het oude gebouw en haar bewoners. (Een reportage van de opening is te zien op de website van de HKH.) Na weken van intensief klussen hebben de medewerkers de oude gymzaal c.q. de ruimte van Olleke Bolleke en de kunstuitleen in de St. Mariaschool tot hun nieuwe Historische Huis omgetoverd om de cultuur-historische activiteiten voort te zetten.
Het is de moeite waard (weer) eens in de oude Mariaschool te komen kijken. Niet alleen om herinneringen m.b.t. de eigen schoolperiode, de gymnastiek oefeningen of de spelletjes bij Olleke Bolleke op te roepen. Of om iets te weten te komen over de ateliers van plaatselijke kunstenaars, RTV IJmond en café Lokaal. Maar vooral om de nieuwe locatie van de HKH te bewonderen en/of kennis te maken met deze vereniging. Foto’s op papier en in de beeldbank, films, voorwerpen, boeken, tijdschriften, archieven, kaarten, stambomen, verhalen, ze zijn er allemaal.
Op zaterdag 16 juni a.s., de dag van de cultuurmarkt in Heemskerk, is er Open Huis aan de A. Verherentstraat 5, zodat ieder tussen 13 en 16 uur kan binnenlopen om leden van de Historische Kring bezig te zien, vragen te stellen of een praatje te maken. Als die tijd niet goed uitkomt, dan staat de deur voor ieder open op maandagmiddag (14 – 16 uur) en op dinsdagavond (19 – 21 uur) en binnenkort mogelijk op vrijdagmiddag. Hartelijk welkom en tot ziens.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search