In dit hoofdstuk bent u in de gelegenheid kennis te nemen van de laatste nieuwsbrieven die wij hebben uitgegeven. Ze zijn opgenomen als PDF-bestanden die u alleen kunt lezen als uw computer is uitgerust met de Acrobat Reader. Als dat niet het geval is kunt u deze gratis downloaden door hier te klikken.

Verder kunt u doorschakelen naar ons collectie-beheersysteem om na te gaan welke artikelen er zijn gepubliceerd in de tot heden uitgegeven Heemskringen.

U kunt kennis nemen van de door onze vereniging uitgebrachte boeken en DVD waar bij elke uitgave iets over de inhoud wordt verteld.

Onder dit hoofdstuk is ook opgenomen een overzicht van alle kastelen / landhuizen die ooit in Heemskerk waren te vinden. Ze zijn op de kaart opgenomen en indien gewenst kunt u doorschakelen naar artikelen per kasteel voor meer gegevens.

Onder “Overige Uitgaven” geven we een overzicht van uitgegeven notities en onderzoeksrapporten, maar ook diverse geschriften / brochures waaraan de HKH medewerking heeft verleend bij het ontstaan.

De link naar “Het Geheugen van Heemskerk” brengt u naar de collectie verhalen waarvan de verzameling oorspronkelijk werd opgezet door Welschap Welzijn in Heemskerk. Vanaf 2010 zijn die activiteiten gestopt en zijn de verzamelde verhalen ondergebracht bij de Historische Kring Heemskerk. U kunt in de verzameling zoeken op thema, buurt, auteur of titel.

Tenslotte zijn onder “Artikelen en overige publicaties” kleine artikelen opgenomen over enkele onderwerpen die de belangstellende Heemskerker interesseren. Na een korte beschrijving kan per artikel worden doorgeklikt naar de betreffende teksten.

Start typing and press Enter to search